2019-03-21 12:18


Legea Dării în Plată, criticată dur de Comisia Europeană

 |  22:11
Legea Dării în Plată, criticată dur de Comisia Europeană

Un risc sistemic pentru sectorul bancar și un risc major pentru macroeconomie. Așa caracterizează Comisia Europeană eventuala punere în aplicare a legii dării în plată. Ba mai mult, legea ar putea avea un impact negativ asupra cererii interne, precum si asupra increderii consumatorilor si a investitorilor.

"Un risc major de inregistrare a unei tendinte descendente a evolutiilor macroeconomice este eventuala punere in aplicare a legii privind darea in plata, in forma sa actuala. Astfel, cum a fost aprobata initial de Parlament, legea reprezinta o provocare serioasa la adresa stabilitatii sectorului bancar si ar putea avea un impact negativ asupra cererii interne, precum si asupra increderii consumatorilor si a investitorilor", se arata in Raportul de tara al Romaniei pentru 2016, document de lucru al serviciilor Comisiei Europene, citat de Ziare.com.

Documentul nu constituie pozitia oficiala a Comisiei si nu aduce atingere unei astfel de pozitii.

"Daca va fi adoptata din nou de catre Parlament in forma sa originara, legea privind darea in plata poate genera un risc sistemic pentru intregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar si cu implicatii asupra intregii economii", subliniaza raportul.

De asemenea, serviciile Comisiei apreciaza ca punerea in aplicare a legii privind clauzele abuzive din contractele de credit, in cazul in care nu este asigurata uniformizarea jurisprudentei instantelor, reprezinta un alt aspect vulnerabil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-26

TAGURI: comisia europenea, legea darii in plata, risc macroeconomie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...