2019-02-20 19:46


Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari

 |  14:18
Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari

Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar încerca să modifice actuala formă ar trebui judecat pentru trădare de ţară, a declarat sâmbătă, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului.

„Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni să modifice actuala formă a legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară, pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva poate dori să obţinem cu 6 miliarde mai puţin”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Darius Vâlcov a precizat că înainte de actualizarea legii offshore, marile companii aveau în doi ani profituri de peste 900 de milioane de dolari, iar statul român încasa mai puţin de 100 de milioane de euro.

„Ce înseamnă o taxare mai mare sau mai mică? De exemplu, o taxare de 5,5% în on shore, adică pe uscat, cât au plătit cele mai mari companii în 2016 şi 2017 vi se pare o redevenţă mare sau mică? În condiţiile în care acea taxare aduce sub 100 de milioane de euro statului român, iar acele companii au doar în doi ani de zile profit de 900 de milioane de dolari. Foarte bine că sunt pe profit, dar totuşi statul trebuie să încaseze ceva de pe urma resurselor sale, pentru că nu doreşte nimeni să se dea acei metri cubi din Marea Neagră şi aici vorbim de câteva zeci de milioane de euro, specialiştii estimează că se vor depăşi 100 miliarde de euro venituri, iar statul român să încaseze 10% dintre acestea. Cred că ar fi o cruzime şi o nebunie ca cineva să accepte ca acest lucru să se întâmple”, a mai adăugat Vâlcov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-18

TAGURI: legea offshore, buget, darius valcov,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Aug 2018

Iohanus deabia asteapta sa si puna guvernul "mau''si sa schimbe legea offshor in favoarea veneticilor sai straini
UN ROMAN
18 Aug 2018

Domnule IOHANIS NU uita Romania NU e a ta. De ce nu esti de acord cu legea... VREI CA ROMANIA SA PIARDA SI SA NU MAI AIBA NIMICA...MAI BINE SA CASTIGE COMPANIILE DIN GERMANIA, AUSTRIA, UNGARIA...ETC...PACAT...CREDEAM CA SUNTETI ROMAN CU ADEVARAT...FARA ALTE COMENTARII..
ANONIM
18 Aug 2018

DE ASTA ETURBAT NAZISTUL CA N-A PUTUT INCA PUNE GHEARA PE GAZELE DIN MAREA NEAGRA HITLERISTII LUI
ANONIM
08 Sep 2018

Pnl si usr nu sunt de acord cu legea ofshor trecuta prin camera deputatilor ei doresc o lege in care Romania sa se aleaga cu praful de pe toba Pmp ul e si mai transant Ei ar vrea ca romania sa dea ea bani firmelor straine pentru a intari securitatea strategica in regiune Patrioti nu gluma ,ma tata ma !Acum ne am lamurit pe de plin cine este opozitia Istoria va va consemna asa cum v au consemnat cand ati ucis 11000 de tarani la 1907 criminalilor antiromani !Tot istoria va va consemna si pentru faptul ca ati ucis 84 de tineri trecandu i prin foc la clubul COLECTIV criminalilor odiosi!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...