2017-01-17 17:44

ECONOMIE


Leul, tot mai puternic. Euro se tranzacționa luni în jurul nivelului de 4,27 lei

 |  14:24
Leul, tot mai puternic. Euro se tranzacționa luni în jurul nivelului de 4,27 lei

Euro se tranzacționează la un nivel superior celui din sedința precedentă. Experții nu exclud ca euro să coboare sub pragul de 4,2 lei în perioada următoare. Pe piața interbancară, euro se tranzacționa luni în jurul nivelului de 4,27 lei, informează dailybusiness.ro.

Pe fondul unor tranzacții reduse, moneda națională a continuat să câștige teren. BNR a cotat vineri euro la cel mai bun nivel din ultimele 3 luni - 4,2912 lei. De la jumătatea acestei luni, moneda națională s-a întărit cu cinci bani în fața euro. Leul a câștigat teren și în fața dolarului, care a fost cotat de banca centrală la 3,2837 lei. Evoluția este în ton cu cea a valutelor regionale, care se întăresc, la rândul lor, cu 0,1-0,2% în fața euro.

Potrivit analiștilor de la JP Morgan, leul va continua să se aprecieze în următoarele zile, cursul urmând să coboare la 4,2 lei/euro. Experții pun evoluția pe seama schimbării standardelor de contabilitate pentru bănci, care va determina instituțiile financiare să schimbe volume mari de valută în moneda locală. Începând de la 1 ianuarie, băncile se vor alinia Standardelor Internaționale de Raportare Financiară, în locul standardelor românești de contabilitate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-21

TAGURI: piață, BNR, leu, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image