2017-01-23 23:04


Liber la export de la Transelectrica

 |  18:27

Transelectrica a renunţat la măsura limitării livrărilor de energie electrică la export începând de vineri, în condiţiile scăderii consumului intern concomitent cu creşterea rezervelor de combustibil în centralele termoelectrice şi a debitelor afluente pe Dunăre şi pe unele râuri interioare, pe fondul unei situaţii meteorologice favorabile. Compania a anunţat că intenţionează să nu mai limiteze exporturile nici în viitor, dacă situaţia se menţine în aceşti parametrii.

“Comparativ cu zilele lucrătoare din săptămâna 13-17 februarie 2012, în perioada 20-24 februarie 2012 se constată o scădere a consumului mediu intern brut cu aproximativ 360 MW. În ceea ce priveşte evoluţia consumului în perioada 27 februarie-2 martie 2012, Transelectrica estimează, pe fondul unei prognoze de uşoară creştere a temperaturii, un consum mediu intern brut de 7.500 MW, cu circa 260 MW mai mic faţă de valoarea înregistrată în ultimele săptămâni”, precizează un comunicat Transelectrica. De asemenea, compania precizează că rezerva de produse energetică a crescut, ca urmare a refacerii stocurilor de cărbune şi păcură, la care se adaugă majorarea debitelor pe râurile interioare şi pe Dunăre. La ora actuală, aportul energiei eoliene este de peste 5% şi acoperă peste 150% din disponibilul de export.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 14 februarie, o hotărâre prin care Transelectrica putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi consumatorilor industriali interni. Hotărârea putea fi aplicată în perioada 16 februarie-15 martie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: Transelectrica, export, limitari, energie, eolianComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image