2017-01-17 23:43

ECONOMIE


„Lichidaţi” de la ANIF fără banii pe decembrie

 |  21:00
„Lichidaţi” de la ANIF fără banii pe decembrie

După ce au finalizat reorganizarea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), prin transformarea în agenţie subordonată Ministerului Agriculturii, „găştile” PDL-UDMR care au pus mâna pe patrimoniul ANIF trimit în şomaj peste 3.500 de oameni fără să le plătească nici lichidarea pe luna decembrie. Mai mult, Ministerul Agriculturii nu are nici bani pentru plata salariilor compensatorii cuvenite.

Sute de salariaţi daţi afară de la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare cheamă în instanţă conducerea instituţiei pentru neplata lichidării aferentă lunii decembrie. Chiar dacă cei peste 3.500 de salariaţi concediaţi la sfârşitul anului trecut speră să îşi primească banii în 23 ianuarie, surse din Ministerul Agriculturii ne-au declarat că nu există fonduri disponibile pentru şomerii ANIF. „Au început primele procese cu foştii salariaţi de la ANIF pe tema neacordării salariului pentru luna decembrie şi plata salariilor compensatorii”, ne-au spus susele citate. Potrivit acestora, ANIF are nevoie de aproape 10 milioane de euro pentru plata salariilor faţă de cei peste 3.500 de şomeri. „Nu am finalizat calculele. Până acum am calculat obligaţii restante în valoare de aproximativ 47 milioane de lei. Nu ştim de unde se asigură aceşti bani pentru plata salariilor compensatorii”, ne-au mai declarat sursele din Ministerul Agriculturii.

Pe de altă parte, preşedintele Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea, a precizat că salariaţii disponibilizaţi de la ANIF trebuie să îşi primescă drepturile salariale în data de 23 ianuarie. „Noi avem o programare din partea conducerii ANIF pentru 23 ianuarie pentru plata lichidării pe luna decembrie, plus plăţile compensatorii. Nu am primit nici o informare potrivit căreia să nu primim banii cuveniţi. Dacă nu primim salariile compensatorii, în fiecare zi vom picheta Ministerul Agriculturii”, a spus Vasilica Plebea.

„Sacrificaţii” primesc şomaj abia din martie

Preşedintele Uniunii ne-a mai precizat că foştii salariaţi ai ANIF ar putea beneficia de şomaj abia din luna martie. „Au început să fie depuse dosare de litigii de muncă de către foştii salariaţi ANIF. În data de 29 decembrie, când au încetat preavizele, conducerea ANIF era obligată să plătească toate drepturile salariale, inclusiv plăţile compensatorii. Cei aproximativ 3.500 de salariaţi ai ANIF care au fost trimişi în şomaj vor primi între trei şi şapte salarii compensatorii, în funcţie de vechime”, a afirmat Vasilica Plebea. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: ANIF, someri, salarii compensatoriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADI
19 Ian 2012

daca nu ne da bani in cel mult o saptamina va fi d ezastru la statiile unde am lucrat. asa ca faceti pe dracu in 4 si dati ba ni la cei care au plecat in somaj,iar la cei care au ramas la lucru [lingai i ]sa le dea la anu si la mai multi ani. la cei ca re au ramas nu are cum sa le dea salarii compensat orii pentru ca ar insemna furt din banu public pe fata .
IFISTUL DE SERVICIU
19 Ian 2012

Nu au bani?Pt.Cornel Popa au creat post de directo r TEHNIC.Pt el de unde au gasit bani?de la pdl?RUS INEEEE

Adauga un comentariu

Random image