2019-04-19 10:14


LIPSĂ DE PERSONAL. Service-urile auto vor să aducă muncitori CHINEZI cu 500-800 euro/lună, plus cazare și mâncare

 |  10:25
LIPSĂ DE PERSONAL. Service-urile auto vor să aducă muncitori CHINEZI cu 500-800 euro/lună, plus cazare și mâncare

Din cauza lipsei acute de personal calificat, Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) intenționează să aducă muncitori chinezi pentru service-uri și spălătorii auto, potrivit unui comunicat al asociației.

În acest sens, ASSAI a transmis către Ambasada Republicii Populare Chineze o scrisoare de intenție în vederea derulării unui program de recrutare și relocare de forță de muncă în România pentru cetățenii chinezi, în domeniul reparațiilor auto.

Asociația ar vrea să deruleze deocamdată un proiect-pilot pentru 80 de angajați chinezi, oferind salarii de 250 - 300 euro net/lună pentru angajații din spălătorii și 500 - 800 euro net/lună pentru angajații service-urilor, plus cazare și hrană.

„Opt din zece service-uri auto din Romania lucreaza sub capacitatea proiectata din cauza lipsei de personal calificat”, se arată în comunicatul ASSAI, care precizează că industria de reparații auto din România se confruntă de peste 5 ani cu un deficit în creștere de forță de muncă pregătită în domeniu, având în vedere și faptul că parcul auto este de peste 7,5 milioane de autovehicule, cu o vârstă medie de 14 ani. În multe situații, salariile solicitate de muncitorii români depășesc posibilitățile patronilor de service, iar "angajații cu experiență au ajuns să șantajeze efectiv patronii de service-uri, profitând de lipsa de forță de muncă pregătită în acest domeniu și nu acceptă salarii sub 1000 - 1400 de euro net", arată ASSAI. În plus, mulți angajați calificați pleacă din România "să muncească pe bani mai mulți în țări precum Olanda, Anglia, Irlanda, Italia".

Asociația mai arată și că înființarea de ateliere de reparații clandestine afectează piața, generând evaziune fiscală.

“Poate cea mai importantă calitate pierdută în ultimii 28 de ani de către poporul român este cultul muncii, înlocuit de dorința de înavuțire peste noapte, prin nemuncă. Am constatat cu tristețe faptul că tinerii nu se înghesuie să învețe o meserie care presupune să fii murdar pe mâini, iar  forța de muncă românească pregatită, care a migrat în alte țări, nu impresionează deloc adormitele și lipsitele de viziune instituții românești”, a declarat Cristian Muntean, președintele ASSAI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-04

TAGURI: service auto, assai, chinez
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MUTU
04 Dec 2017

Asta sa o spuneti la Mutulica ,poate el va crede . Cum sa aduceti chinezi care costa mai mult decât sa le dati la ruptii in coate 1000€. Cat despre santaj asta este doar in capul vostru , in acest caz este o redimensionare a valorii muncii in raport cu preturile . Acuma nu amaratii care muncesc făceau averi si din contra patronii care erau invatati sa devalorizeze munca pana la costurile sclaviei . De dus dracu o sa va duceti ca asta nu este o societate care sa prospere ci doar sa se autodistruga .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Dec 2017

SA LE iNCHiDA LA Toti SERVICE-URILE......ASTA E MAFIA KoMINTERNISTA CARE SPALA BANI...LApuSCARiE TOTI PATRONII CARE FAC ASA CEVA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Dec 2017

kiM JoNG ARE MuLti MUNCiTORi IN SERVicE.....STIM.......SIKTIR PORCILOR....MAFIA LUI PLESITA SECURISTUL-TERORIST KOMINTERNIST
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Dec 2017

SA SE ANGAJEZE PRIMUL CHINEZ DUPA CE NU MAI EXISTA SOMERI IN ROMANIA...ASA SPUNE LEGEA...SI DACA NU RESPECTATI LEGEA LA PUSCARIE TOTI PATRONII DE SERVICE MAFIOTI...VETI CHINEZI ADICA KOREENI DE LA PHENIAN.....LA MUIEEEE,,,O SA AJUNGETI LA GUANTANAMO...VA GARANTEZ
@ CUCUVEAUA
04 Dec 2017

Asa japita ! Baga tare ! Securistul striga: securistii !
DRACULA PARK
04 Dec 2017

@ "CUCUVEAUA Asa japita"..........SA VEZI CE TE EXPULZAM LA PHENIAN URGENT....JiGoDie
@ DP
04 Dec 2017

Ce este Krokodile ? Te deranjaza adevarul ?
AJNGJMW
04 Dec 2017

Da ba in penisu meu asa e! Au plekt toti in (M) UE sa munceasca! Pai eu am un vecin pe kre la 50 de ani l au dat afara si care acum lucreaza ca gardian la o firma de paza noaptea iar ziua repara masini acasa! Borfari a se citi patroni romani vor sa ai 25 de ani ca varsta si sa ai 50 de ani de experienta in meserie! Vecinul meu a lucrat de la 16 ani ca mecanic auto, iar la 50 de ani s a trezit somer ca era considerat prea batran! Sa aduk angajati din alte galaxy cred k ar fii mai apropiat de realitate!
ATMPJM
04 Dec 2017

Propun o solutie de avarie, pentru patroni penisului meu (a se citi patroni din Rromania) :sa fie adusi angajati din realitatea virtujala VR gen pokemoni si alte personaje de acest gen care poate vor sa munceasca ca sclavi si poate indeplinesc si cerinta de a avea experienta in munca egala cu dublul varstei!
JWMAGW
04 Dec 2017

Multi patroni din Rromania nu au decat cateva clase primare si nu se gandesc decat la cum sa insele (statul, parteneri de afaceri , propri angajati). Cunosc destui asa zisi patroni care nu si au mai platit angajatii de cel putin jumate de an, iar ei o ard numai prin Dubai si Maldive.
LEVST.
04 Dec 2017

Este evident ca este vorba de un santaj, insa intors la 180 grade: de fapt acest individ(si cei pe care-i reprezinta) ii santajeaza pe mecanicii romani, el vrea sa-i sperie si sa accepte sa munceasca 10-12 ore/zi, la o plata minima, in timp ce ei fac milioane/anual...In primul rand- la concret- ar trebui sa stim ce avere are acest pres-edinte de asociatie si -daca investigat- poate sa justifice mai mult de un sfert , din total...Pun pariu ca este milionar(cel putin un milion euro/total) si cheltuieste mai mult de 1/2 milion/an, in timp ce veniturile legale sunt modeste...Mai mult, aceasta miscare este bine gandita , nicio asociatie, organizatie, etc., nu poate sa ceara forta de munca direct de la o ambasada straina, fara acordul guvernului, aici este "scoala mare", guvernul vrea sa inceapa faza de accelerare a gonirii romanilor din tara si inlocuirea lor cu straini, mai ales cu chinezi, chinezul clasic este foarte modest in cerinte, iar dupa ce vine primul val, vor veni MILIOANE(in ani)...La acest moment, guvernul si-a asigurat deja masa de votanti docili si neinteresati in niciun fel de Romania si natia romana...In acest fel dragnea, iohanis si gastile, scapa de justitie si/sau judecata populara, pentru ca in acest mod-si max. 15-20 ani- romanii vor deveni o mica minoritate in propria tara, asa cum-acum- sunt deja, o minoritate economica...viorel ponta va fi cel mai satisfacut, visul lui de chinizare al Romaniei va fi garantat, iar ei toti scapati de responsabilitati, chiar si aceasta "lupta" intre ponta si dragnea , banuiesc este doar parte din scanariul de multe ori jucat, dragnea l-a scapat pe ponta de dosare, ponta o sa-l scape pe dragnea, este posibil ca insasi baphomet sa se fi raliat statului paralelosas doar ca agent de infiltratie...
Random imageUltimele stiri


STARBAG