2016-10-23 06:24

ECONOMIE


Lipsa cadastrului, problema nr. 1

 |  19:27
Lipsa cadastrului, problema nr. 1

Lipsa cadastrului agricol şi a celui pe proprietate este cea mai mare problemă cu care se confruntă România la ora actuală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Barna Tanczos. “Cadastrarea la nivelul României costă între 1,5 şi 2 miliarde de euro, dar cea mai mare problemă pentru realizarea cadastrării la nivel naţional rămâne neconcordanţa dintre parcelă şi document. Măsurarea terenurilor este cea mai costisitoare, iar identificarea juridică a proprietăţii este lucrul cel mai dificil de realizat”, a spus secretarul de stat în MADR. Acesta a precizat că există în momentul de faţă în negociere un proiect în parteneriat public-privat, între MDRT şi o companie privată, în vederea finalizării cadastrului la nivelul României, iar în noua Politică Agricolă Comună există, de asemenea, posibilitatea finanţării unor proiecte de dezvoltare în acest domeniu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Cadastru, Tanczos, parcele, terenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Maria Sharapova revine mai repede pe teren Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să-i reducă suspendarea Mariei Șarapova de... 04 Oct 2016 | (1)
Ministru canadian, despre CETA: Mingea este în terenul Europei Ministrul canadian al comerțului, Chrystia Freeland, a declarat sâmbătă dimineaţa, la... Acum 19 ore | (0)