2018-12-19 06:01


Loteria bonurilor, premii puţine şi mari. Maxim 100 de câştigători, de la următoarea extragere

 |  19:57
Loteria bonurilor, premii puţine şi mari. Maxim 100 de câştigători, de la următoarea extragere

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, stabilind că la extragerea Loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii.

Deputaţii din comisie au votat amendamente la ordonanţă după ce ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a propus această soluţie pentru ca sumele câştigate de participanţii la loterie să fie mai consistente.

Astfel, potrivit celor adoptate de deputaţi, la extragerea Loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii. Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

Debut cu stângul

În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurarea acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. Pentru prima loterie a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost deocamdată depuse peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor, bugetul total aferent acestei extrageri, de un milion lei, urmând să fie împărţit, conform procedurii actuale, la numărul total de câştigători. În aceste condiţii, valoarea premiului pentru fiecare bon câştigător se ridică, la acest moment, la 66 lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: loteria, bonurilor, castigatori, extragere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...