2018-12-10 02:57


Lucian Croitoru: Reducerea CAS este o măsură bună şi cred că este sustenabilă în privinţa bugetului

 |  19:33
Lucian Croitoru: Reducerea CAS este o măsură bună şi cred că este sustenabilă în privinţa bugetului

Reducereacontribuţiilor totale de asigurări sociale este o măsură bună pentru stimulareacompetitivităţii, a declarat, ieri, Lucian Croitoru, consilier alguvernatorului BNR, care consideră că o astfel de decizie este sustenabilă dinpunctul de vedere al bugetului de stat.

"Se pare căimpozitarea la nivelul firmeloreste excesivă în România. Toată lumea ştie ce costuri sunt pentru angajatori cuocuparea. Măsura de reducere a CAS a fost iniţiată de pe vremea GuvernuluiNăstase, dacă vă aduceţi aminte, şi a urmat un trend care s-a întrerupt dincauză că au existat nişte dificultăţi. Imediat ce sunt îndeplinite condiţiilepentru reducerea CAS, trebuie redus CAS-ul", a spus Croitoru. El amenţionat căscăderea contribuţiilor nu trebuie să afecteze bugetul şicrede că această măsură este sustenabilă,dar calculele exacte vor fifăcute de Ministerul Finanţelor. "Interesul tău este să promovezi aceastămăsură pentru că este legată direct de competitivitate. Şi când te gândeşti,acesta este obiectivul cel mai nobil, să spun aşa, să laşi sectorul să fiecompetitiv. Reduci atât cât îţi permiţi. Pe buget stau prea multe lucruri şiatunci faci cât poţi, mai bine un pas mic în direcţie bună decât deloc", acontinuat oficialul BNR.

Ela arătat că reducerea CAS se reflectă în profitul firmei, ceea ce înseamnăcăexistă o resursă de investiţii.

"Cao concluzie, dacă este să stimulezi competitivitatea şi crezi în acestă idee,atunci este bine să reduci CAS-ul. Mai ales că este şi un dezavantajcompetitiv,multe alte state au sisteme mai puţin opresive", aadăugat Croitoru.

Guvernulia în calcul reducerea în al doilea semestru a contribuţiilor totale deasigurări sociale de la 44 la 41% prin scăderea cu trei puncte a cotelorplătite de angajator, iar în perioada următoare va fi stabilită exact şi datade la care va fi operată relaxarea fiscală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...