2017-01-17 00:02

ECONOMIE


Magistrala 7 de metrou, Bragadiru-Voluntari, desenată până la sfârşitul anului

 |  17:00
Magistrala 7 de metrou, Bragadiru-Voluntari, desenată până la sfârşitul anului

După eşecul răsunător în cee ce priveşteconcesionarea autostrăzii Comarnic-Braşov, Ministerul Transporturilor vrea să licitezecontractul de parteneriat public-privat pentru proiectul linia de metrouMagistrala 7, Bragadiru-Vonluntari.

Compania Metrorex organizează o procedură delicitaţie deschisă în vedereaachiziţionării de servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă tehnică,economico-financiară şi juridică pentru pregătirea şi derularea procedurii deatribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru proiectul linia demetrou „Magistrala 7. Bragadiru - Alexandriei - Rahova - Piaţa Unirii -Moşilor - Obor - Colentina - Voluntari”,în valoare de aproximativ 51 milioane de lei.

Udrişte: “Încercăm marea cu degetul”

Directorul general al Metrorex, GheorgheUdrişte, ne-a explicat că studiul de prefezabilitate şi documentaţia în vedereaderulării procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privatpentru proiectul linia de metrou Magistrala 7 se va finaliza până la sfârşitulacestui an. “Încercăm marea cu degetul. Anul viitor am putea derula licitaţiapentru construcţia acestei linii de metrou. Toată linia de metrou va fi însubteran”, ne-a explicat Udrişte.

Potrivit unui comunicat al Metrorex,proiectul noii linii de metrou se justifică prin recomandarea Master Plan JICA (2000)pentru realizarea unui nou coridor de transport public pe traseulAlexandriei-Rahova-Piaţa Unirii-Moşilor-Colentina-Voluntari. “Linia de metrouce urmează a se realiza va asigura legătura, pe direcţia Sud Vest-Nord Est azonei centrale (zona de afaceri, comerţ, administraţie, educaţie, cultură,teatru, cinema etc.) cu cartiereleAlexandriei-Rahova şi Obor-Colentina. Lungimea noii linii magistrale de metroueste de circa 25 km şi va avea 30 de staţii şi un depou. Valoarea estimatăa contractului de servicii este de51.600.000 lei, finanţarea urmând a fi asigurată din cheltuieli de capital -surse proprii. Se estimează că documentaţia şi indicatorii tehnico-economici aiinvestiţiei să fie elaborate într-un interval de circa 9 luni. Durata estimatăa contractului de consultanţă este de 36 luni. Durata propusă pentru realizarealucrărilor şi punerea în funcţiune cu călători a noii linii de metrou va fi deaproximativ 7-8 ani”, se arată în comunicatulMetrorex.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image