2017-01-23 21:02


Management privat de la minimum 40 milioane de euro

 |  15:38
Management privat de la minimum 40 milioane de euro

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a modificat, vineri, calendarul procedurii de atribuire şi unele dintre criteriile de calificare în proiectul de introducere a managementului profesionist în companiile cu capital majoritar de stat, se arată într-un comunicat MECMA.

Decizia de modificare a fost luată în urma unei analize a problematicilor ridicate de mai multe companii de recrutare specializate, pentru a permite participarea cât mai multor companii experimentate din acest domeniu. Astfel, MECMA, asistat de Pedersen & Partners şi subcontractorii săi, Roland Berger şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a eliminat criteriul privind media cifrei de afaceri de minimum 10 milioane de euro pe ultimii trei ani, solicitat a fi îndeplinit de fiecare companie dintr-o asociere.

Conform noilor criterii, o asociere de firme de executive search trebuie să aibă o medie totală a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 40 milioane de euro, indiferent de cifra de afaceri a fiecărui asociat.

Noul termen de depunere a ofertelor este data de 20 ianuarie 2012.

“Prin diminuarea acestor restricţii, MECMA urmăreşte atragerea şi motivarea celor mai mari firme de executive search la nivel mondial, precum şi a companiilor de executive search cu prezenţă regională şi cu expertiză deosebită în evaluarea şi recrutarea de manageri de top în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est şi în România, pentru a participa la procedurile organizate”, se precizează în documentul menţionat.

Proiectul de introducere a managementului profesionist în companiile cu capital majoritar de stat are ca obiectiv implicarea celor mai performante firme de executive search la nivel internaţional în vederea selectării unor manageri profesionişti pentru companiile de stat incluse în prima etapă a procedurii, respectiv pentru societăţile Oltchim, Electrica Furnizare, Hidroelectrica şi Romarm.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-16

TAGURI: management privat, Ministerul_Economiei, Pedersen, cifra_de_afaceriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image