2019-03-26 13:14


Management privat la CFR Marfă şi TAROM. Guvernul vrea înfiinţarea unei autorităţi metropolitane de transport

 |  19:38
Management privat la CFR Marfă şi TAROM. Guvernul vrea înfiinţarea unei autorităţi metropolitane de transport
Guvernulşi-a luat angajamentul de a înfiinţa o autoritate metropolitană de transportpână la sfârşitul lunii august, dar şi de a introduce management privat la CFRMarfă şi TAROM, potrivit Memorandumului tehnic de înţelegere cu FMI, publicatpe pagina de Internet a instituţiei.

Executivul s-a angajat să aplice management privat la CFR Marfă până lasfârşitul lunii ianuarie 2012, după ce în 2011 va fi scoasă la privatizare ocotă de 20% din companie.Şi la TAROM va fi scos la vânzare maximum 20% din capitalprin ofertă publică de acţiuni, până la jumătatea lunii iulie urmând să fieselectat un consultant pentru acest proces.La CFR SA, Executivul s-a angajat că 20% din liniile companiei vor fi scoase lalicitaţie pentru servicii de operare sau întreţinere, urmând să fie trecute încategoria de linii neinteroperabile (de importanţă secundară), iar dacă nuexistă interes, aceste linii urmează să fie închise până la jumătatea luniioctombrie. Totodată, la companiile din sectorul feroviar vor fi operatedisponibilizări masive până la sfârşitul lunii iulie. Astfel, CFR Marfă îşi vareduce personalul cu 3.000 de poziţii, CFR SA va disponibiliza cel puţin 1.500de angajaţi, iar la CFR Călători, minimum 1.000 de posturi vor fi reduse. Reduceride personal vor fi operate şi la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, careîşi va reduce personalul cu cel puţin 600 de poziţii comparativ cu 2010 până lajumătatea lunii iulie, Intervenţii Feroviare SA - cel puţin 30 de poziţii pânăla sfârşitul lunii august, Electrificare CFR - cel puţin 110 poziţii până lasfârşitul lunii august, Telecomunicaţii CFR - cel puţin 100 de poziţii până lasfârşitul lunii august, Complexul Energetic Turceni - 200 de posturi vor fireduse până la sfârşitul lunii septembrie şi Termoelectrica - cel puţin 300 depoziţii până la sfârşitul lunii iunie.

Autorităţileromâneşti estimează o creştere economică de 1,5% în 2011 şi de 3,75% - 4% în2012, pe fondul exporturilor solide şi a redresării graduale a cererii interne,potrivit Scrisorii de intenţie convenită cu FMI. Documentul arată că deficitulde cont curent s-a redus considerabil, la 4,1% din PIB în 2010, şi este deaşteptat să rămână sub 5% din PIB în 2011. De asemenea, autorităţile şi-aureafirmat angajamentul de a menţine deficitul bugetar la 4,4% din PIB în acestan. Pentru 2012, oficialii români arată că deficitul va fi redus până la 3% dinPIB, prin limitarea cheltuielilor, inclusiv a salariilor şi subvenţiilor.Autorităţile promit că vor menţine un control strâns al cheltuielilor curente,inclusiv prin continuarea raţionalizării serviciului public (unde numărul deangajaţi a scăzut cu încă 15.000, la 1,25 milioane în primul trimestru din2011) şi vor îmbunătăţi, până la sfârşitul lunii august, legislaţia de acordarea ajutoarelor pentru încălzire membrilor vulnerabili ai societăţii, generând economiisemnificative la buget.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARY
02 Iul 2011

10 000 de oameni daca dam afara si de la calatori , tot degeaba, cu un asa director general se alege praful , pacat .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...