2017-01-20 19:59

ECONOMIE


“Manevre” la licitaţiile CFR SA

 |  21:00
“Manevre” la licitaţiile CFR SA

Tronsonul de cale ferată Vinţu de Jos- Simeria, aflat pe Coridorul IV paneuropean, a devenit câmpul de luptă pentru firmele de construcţii. După ce comisia de evaluare pentru lucrarea de reabilitare a tronsonului Vinţu de Jos- Simeria a atribuit contractul asocierii de firme condusă de Swietelsky, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a recomandat conducerii CFR SA reevaluarea rezultatului licitaţiei. Cel târziu a doua zi de Crăciun, când toată lumea se va afla în vacanţă, la recomandarea CNSC, comisia de licitaţie din cadrul CFR SA ar putea anunţa rezultatul reevaluării.

Chiar dacă asocierea de firme condusă de compania Swietelsky a câştigat, încă de la începutul lunii noiembrie, licitaţia privind modernizarea liniei de cale ferată Vinţu de Jos-Simeria, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a cerut companiei CFR SA reevaluarea rezultatului licitaţiei pentru reabilitarea segmentului. Surse autorizate din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că reprezentanţii CNSC au recomandat comisiei de licitaţie ca rezultatul reevaluării să fie anunţat în maximum zece zile, adică exact pe 26 decembrie. “Consorţiul Alpine-FCC-Azvi-Straco a contestat licitaţia  în baza unor recomandări făcute de Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice şi în bazaclarificării date de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Surprinzător, Ionuţ Valentin Spînoche este inspector principal în cadrul UCVAP, iar soţia acestuia, Mădălina Spînoche, este consilier juridic la ANRMAP. Există presiuni din partea unor autorităţi ale statului faţă de comisia de evaluare din cadrul CFR SA. Aceste autorităţi ar trebui să constate, nu să ceară, reevaluarea licitaţiei în maximum zece zile”, ne-au declarat sursele citate. Potrivit acestora, CNSC a dat câştig de cauză consorţiului condus de Alpine, deşi aceştia fuseseră descalificaţi pentru că modificaseră preţul după depunerea ofertelor şi pentru că nu prezentaseră unele documente de calificare.

Celebra avocată Simona Neagu, implicată

Asocierea Alpine-FCC-Azvi-Straco este reprezentată de Simona Neagu, avocatul care s-a ocupat de serviciile de asistenţă juridică la semnarea contractului cu Bechtel, constructorul autostrăzii Braşov-Borş. Simona Neagu este partener în practica de litigii în cadrul Nestor Diculescu Kingston Peterson. “Indiferent de decizia comisiei de evaluare din cadrul CFR, această licitaţie ajunge laCurtea de Apel”, ne-au mai explicat surse din cadrul MTI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-14

TAGURI: manevre, licitatii, cfr saComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COCO
23 Dec 2011

ce fe reu e kakat

Adauga un comentariu

Random image