2017-01-19 04:33

ECONOMIE


Măsuri pentru sănătatea animalelor

 |  17:04
Măsuri pentru sănătatea animalelor

Apărarea sănătăţii publice şi eradicarea unor boli ale animalelor, ce pot fi bariere comerciale pentru industria românească, reprezintă principalele obiective ale strategiei Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru 2012, a declarat, luni, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, în întâlnirea organizată cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi cu reprezentanţii instituţiilor publice aflate în subordinea autorităţii.

“Strategia pe care o prezentăm azi e o propunere ce are ca principale obiective apărarea sănătăţii publice, a oamenilor şi animalelor, dar şi apropierea de fermieri pentru creşterea numărului de animale la potenţialul României. De asemenea, eradicarea unor boli care constituie o barieră comercială pentru industrie şi ferme în vederea promovării exporturilor precum şi modalitatea de cooperare cu celelalte instituţii sunt alte obiective propuse în strategie”, a spus Roatiş, precizează Agerpres.

Legi armonizate

“Ne dorim să facem o legislaţie armonizată în care un om care depune un dosar de autorizare pentru un anumit obiectiv să ştie că definirea termenilor este aceeaşi peste tot şi să avem o relaţie transparentă cu proprietarii şi crescătorii de animale şi cu toţi din industria alimentară. Vrem să stabilim instruiri comune privind educaţia în ceea ce priveşte siguranţa alimentară dar şi pe bunăstarea animalelor”, a adăugat şeful ANSVSA.

Roatiş a precizat că a stabilit o astfel de întâlnire cu beneficiarii serviciilor veterinare pentru a evita evenimente neplăcute înregistrate în abordarea unor boli sau în gestionarea situaţiilor de criză legate de toxiinfecţii alimentare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat luni o întâlnire cu instituţiile publice aflate în subordinea acesteia, dar şi cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi ai crescătorilor de animale pentru prezentarea obiectivelor pentru anul 2012 în sistemul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image