2017-01-17 00:02

ECONOMIE


MDRT a inaugurat la Buşteni două pârtii noi, investiții de 3,7 milioane lei

 |  15:08
MDRT a inaugurat la Buşteni două pârtii noi, investiții de 3,7 milioane lei

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a inaugurat la Buşteni două pârtii noi, o instalaţie pentru înzăpezire artificială şi un sistem de iluminat nocturn, investiții estimate la 3,7 milioane lei, a anunțat luni MDRT.”Odată cu noile dotări, domeniul schiabil din staţiune îşi dublează practic suprafaţa. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) şi cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi în România“, finanţarea fiind derulată prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT)”, se precizează în comunicat.

Noua pârtie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri şi un grad de dificultate mediu spre greu. Pârtia este dotată şi cu un sistem de înzăpezire artificială care va asigura condiţii propice pentru schi chiar şi în perioadele cu puţine precipitaţii.De asemenea, a fost amenajată şi o pârtie pentru sanie în lungime totală de 250 de metri. În cadrul aceleaşi investiţii, vechea pârtie de schi, Kalinderu 1, a fost dotată cu un sistem de iluminat nocturn. Potrivit MDRT, în ultimii doi ani au fost construite 12 pârtii noi şi au fost extinse şi reamenajate alte în jur de 15 pârtii. De asemenea, au fost construite nouă instalaţii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) şi 21 de sisteme de producere a zăpezii artificiale.

Printre investiţiile în staţiunile montane derulate de MDRT se află şi cele necesare organizării în România a viitoarei ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfăşura pe Valea Prahovei în februarie 2013.

Astfel, este vorba de extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiuri şi a anexelor (instalaţii de transport, tribune, parcări ş.a.), amenajarea a două trasee de biatlon cu utilizare permanentă iarnă-vară, construirea a trei instalaţii noi de transport pe cablu, construirea a două patinoare noi, dotarea cu instalaţii de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor din zonă şi amenajarea unui lac de acumulare pentru înzăpezire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: partie, busteni, kalinderuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image