2017-01-21 23:42

ECONOMIE


Messori (BEI): În România, toate stadiile proiectelor de atragere a fondurilor UE sunt amânate

 |  19:44
Messori (BEI): În România, toate stadiile proiectelor de atragere a fondurilor UE sunt amânate

Toate stadiile proiectelor de atragere a fonduriloreuropene sunt amânate în România, iar procesul de achiziţii publice este demulte ori contestat, a declarat, ieri şeful biroului de la Bucureşti al BănciiEuropene de Investiţii (BEI), Milena Messori.

„Nu aş spune că este o lipsă de proiecte în România, ci olipsă de capacitate de implementare a acestor proiecte conform graficuluiiniţial, în sensul că trecem prin nişte amânări lungi”, a menţionat Messori,întrebată dacă au fost mai multe sau mai puţine proiecte decât se aştepta.

Oficialul BEI a subliniat că în România se înregistreazăo rată de absorbţie foarte mică a fondurilor europene.

„Toate stadiile proiectelor sunt amânate, iar procesul deachiziţii publice este de multe ori contestat, mai ales în România - şi maiales implementarea. Ceea ce vedem noi este de fapt o rată de absorbţie foartemică a fondurilor. Sunt fonduri care au fost deja alocate, au fost dejaaprobate, dar sunt nişte amânări, nişte întârzieri în proiect şi asta înseamnăo lipsă de capacitate, mai ales în sectorul public, care este principalanoastră parte cu care lucrăm”, a mai spus Messori.

România este peultimul loc în Europa Centrală şi de Est în privinţa accesării fonduriloreuropene, cu o rată de absorbţie (plăţi efective) de 7%în perioada 2007-2010, cele mai slabe performanţe fiind consemnate lacapitolele transporturi şi mediu, care beneficiază de cele mai mari sume.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image