2018-11-18 08:23


MFP: FMI va veni în România pentru discuţii cu autorităţile

 |  15:25
MFP: FMI va veni în România pentru discuţii cu autorităţile

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Comisiei Europene (CE) se va deplasa în România pentru discuţii cu autorităţile române, care vor începe la 17 iulie şi vor continua până la sfârşitul lunii, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP) remis Agerpres.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat pe 9 iulie la reuniunea Consiliului ECOFIN, la Bruxelles, iar la reuniunea extraordinară a Comitetului Economic şi Financiar, care a avut loc înaintea reuniunii Consiliului Ecofin, statele membre au primit favorabil, în unanimitate, solicitarea României pentru încheierea unui nou program preventiv, împreună cu FMI.

'S-a stabilit că o misiune comună FMI-Comisia Europeană se va deplasa la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile române, care vor începe la 17 iulie şi vor continua până la sfârşitul lunii. Decizia oficială privind programul preventiv urmează a fi luată la ECOFIN în 15 octombrie', precizează comunicatul MFP.

Reuniunea a fost prima la care Croaţia a participat în calitate de stat membru al UE. Ministrul Voinea a salutat aderarea la UE a Croaţiei şi a exprimat sprijinul României pentru programul semestrial al Preşedinţiei lituaniene.

De asemenea, ECOFIN a adoptat oficial decizia privind aderarea Letoniei la Zona Euro, ceea ce confirmă atât caracterul deschis al proiectului euro cât şi interesul statelor non-euro de a adera.

La ECOFIN s-a subliniat faptul că 2013 este primul an în care statele membre din zona euro vor trebui să primească acceptul Comisiei Europene pentru proiectele de buget, fapt care atestă întărirea guvernanţei economice în zona euro.

Ministrul Liviu Voinea a avut o serie de discuţii informale cu omologi din state membre, Comisia Europeană şi Preşedintele Comitetului Economic şi Financiar, prilej cu care a exprimat şi aprecierea pentru susţinerea acordată solicitării României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: MFP, FMI, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...