2019-02-20 19:42


MHS Truck and Bus şi Roman SA vor să producă un CAMION ROMÂNESC MILITAR a standarde nemţeşti

 |  13:20
MHS Truck and Bus şi Roman SA vor să producă un CAMION ROMÂNESC MILITAR a standarde nemţeşti

MHS Truck & Bus, unic importator în România şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale armatei României, transmite compania.

Pentru integrarea industriei româneşti în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Braşov, cu mai mulţi furnizori locali.

"Ne dorim să producem, la Braşov, un camion românesc la standarde nemţeşti. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în ţara noastră", a spus Claudia Iordache, director general MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor şi semiremorcilor necesare dotării armatei va contribui la relansarea producţiei de platforme de transport militar şi civil în România, spune sursa citată.

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile româneşti, precum şi înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenţionează să depună o ofertă în cadrul competiţiei anunţate de Ministerul român al Apărării Naţionale pentru achiziţia a aproximativ 3.300 de camioane şi remorci, cu camioanele militare gama HX şi camioanele comerciale militarizate TG.

"Parteneriatul MHS-Roman răspunde nevoii de securitate naţională a României în dezvoltarea de capabilităţi româneşti de producţie în domeniul militar continuând, astfel, tradiţia colaborării dintre Armata României şi MAN", arată comunicatul.

În urmă cu 47 de ani, linia de producţie de la "Steagul Roşu", ulterior Roman Braşov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licenţe MAN. Graţie acestei colaborări, autocamioanele de la Braşov au fost exportate în ţări de pe tot globul.

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-21

TAGURI: camioane militare, roman sa, mhs truck and bus,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...