2017-01-20 16:05

ECONOMIE


Mihai Şeitan, fost ministru al Muncii, numit preşedinte al Fondului de garantare a pensiilor private

 |  14:03
Mihai Şeitan, fost ministru al Muncii, numit preşedinte al Fondului de garantare a pensiilor private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) l-a numit pe fostul ministrul al muncii Mihai Constantin Şeitan în funcţia de preşedinte al Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP), pentru un mandat de patru ani. Totodată, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) i-au numit pe Andrei Ioan Hass şi Tudor Mircea Moldovan (fost şef al Generali România) ca reprezentanţi în Consiliul de administraţie al FGDSPP.

„În termen de 30 de zile de la data numirii tuturor membrilor, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) convoacă prima şedinţă a CA al FGDSPP, elaborează statutul propriu şi structura organizatorică şi de personal, pe care le supune spre aprobare Consiliului CSSPP“, se arată într-un comunicat al CSSPP, citat de Mediafax.

Fondul are rolul de a garanta drepturile participanţilor şi beneficiarilor la sistemul de pensii private şi de a compensa astfel eventualele pierderi ale acestora, atât în perioada de acumulare a contribuţiilor, cât şi după deschiderea dreptului la pensie, provenite din incapacitatea administratorilor sau a furnizorilor de pensii de a onora obligaţiile asumate.

Legea 187/2011 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea FGDSPP a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie.

Mihai Şeitan a ocupat postul de ministru al muncii, familiei şi protecţiei sociale din decembrie 2009 până în septembrie 2010, anterior el fiind secretar de stat la minister, consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială şi preşedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PENSIONARUL AMARIT
25 Noi 2011

sper sa nu apuce 4 ani de mandat si sa-l ia dracul(seitan)de acolo.sluga si-a primit rasplata.vedea-l-as intre patru scinduri!

Adauga un comentariu

Random image