2017-01-24 15:12


Mihai Tănăsescu: O decizie în privinţa majorării pensiilor şi salariilor va fi luată în 2012

 |  17:57
Mihai Tănăsescu: O decizie în privinţa majorării pensiilor şi salariilor va fi luată în 2012

Guvernul ar putea majora pensiile şi salariile din 2012, dacă economia va permite acest lucru, dar o decizie va fi luată anul viitor, a declarat reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, înainte de întâlnirea dintre reprezentanţii FMI şi cei ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

”Mesajul FMI în privinţa majorării pensiilor şi salariilor a fost fără echivoc. Dacă economia permite, nu vor exista restricţii. Cabinetul actual va analiza cu prudenţă, iar o decizie va fi luată în 2012”, a explicat Tănăsescu. Potrivit unei surse din cadrul coaliţiei de guvernare, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) au solicitat în întrevederea cu liderii coaliţiei de guvernare de miercuri seara, la Palatul Victoria, ca proiectul legii bugetului pentru 2012 să fie cât mai prudent pe fondul incertitudinii existente la nivelul economiei UE, acceptând însă că sunt posibile creşteri ale salariilor bugetarilor şi pensiilor din a doua jumătate a anului viitor în funcţie de obţinerea unor rezultate bune în plan intern şi a îmbunătăţirii contextului extern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARCUS
04 Noi 2011

Prudenţa economică e cea mai bună strategie pe care o poate adopta România acum.USL-ul, dacă ajunge la putere, va falimenta România. Vor reîncepe măririle populiste de pensii şi salarii şi vom ajunge exact ca Grecia.
MRUXANDRA
06 Noi 2011

Iata ca incep sa se vada rezultatele masurilor luate de guvern..in loc sa fim in faliment ca grecii, se intrevad cresteri salariale. Totusi, intr-adevar trebuie actionat cu prudenta
Random image