2017-01-17 19:45

ECONOMIE


Milioane de euro pentru deszăpeziri inexistente

 |  21:00

Feriţi de ochii lumii şi ai presei, “regii asfaltului”, Dorinel Umbrărescu, patronul firmei Spediton UMB, şi Dan Besciu, administratorul firmei EuroConstruct Trading 98, încasează milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Ardeal şi a porţiunii de autostradă Câmpia Turzii-Gilău, mai ales pentru perioadele în care nu a nins deloc. Oficialii firmei EuroContruct Trading 98 precizează că au de încasat milioane de euro de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj pentru lucrările de întreţinere şi deszăpezire.

În fiecare lună, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, are grijă de „băieţii deştepţi” care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale. În noiembrie şi decembrie, perioadă în care nu a nins aproape deloc, firmele patronate de Dorinel Umbrărescu şi Dan Besciu au încasat de la DRDP Cluj aproape 2 milioane de euro, iar în ianuarie, peste un milion de euro. Numai pentru deszăpezirea porţiunii de autostradă dintre Câmpia Turzii şi Gilău, în lungime de aproximativ 52 km, firma EuroConstruct Trading 98 a câştigat aproximativ 115.000 de euro în luna ianuarie. În total, Direcţia Cluj i-a decontat lui Dan Besciu, patronul EuroConstruct Trading 98, aproape 750.000 de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Cluj şi a autostradăzii Câmpia Turzii-Gilău. Totodată, dacă pentru noiembrie şi decembrie 2011, firma UMB Spedition a încasat peste 1,2 milioane de euro din livrare de nisip, sare şi pentru operaţiuni de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţele Bihor şi Satu Mare, facturile din ianuarie sunt în valoare de aproximativ 600.000 de lei.

Pe lista facturilor decontate pentru întreţinerea şi deszăpezirea drumurilor naţionale apare şi societatea Diferit din Cluj-Napoca, cunoscută ca una dintre firmele abonate la contractele oferite de administraţia locală. Din informaţiile afişate pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi, DRDP Cluj plăteşte firmei Diferit facturi în valoare totală de aproximativ 1,6 milioane de leipentru transport de nisip şi sare şi pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud.

EuroConstruct: „Avem o singură bază pe A3”

Oficialii firmei EuroConstruct Trading 98 ne-au explicat că valoarea contractelor de deszăpezire s-a stabilit avându-se în vedere un raport între timpii de acţiune şi de staţionare. „Avem o singură bază de întreţinere şi deszăpezire pe autostrada Câmpia Turzii şi Gilău. Toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri cu care avem contracte au datorii faţă de noi. Avem de încasat milioane de euro de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj pentru lucrările de întreţinere şi deszăpezire”, ne-au spus oficialii firmei EuroConstruct Trading 98.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: DRDP Cluj, deszăpezire, EuroconstructComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MILI
28 Feb 2012

pina nu se va reintroduce pedeapsa cu moartea,nu s e va schimba nimic in tar a.oameni[?]ca boc,basescu ,udrea ,videanu nu pot fi condamnati la 15-25 ani, ci la spinzuratoare.cred cva nu mai este mult si m amaligarii se vor trezi.d oamne ajuta!

Adauga un comentariu

Random image