2017-01-18 22:40

ECONOMIE


Miniportul din Sfântu Gheorghe va fi inaugurat sâmbătă

 |  14:54
Miniportul din Sfântu Gheorghe va fi inaugurat sâmbătă

Miniportul din Sfântu Gheorghe, investiţie în valoare de 33 milioane de lei, realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va fi inaugurat mâine, în prezenţa ministrului Elena Udrea. Lucrările au fost recepţionate la începutul acestei săptămâni de Consiliul Judeţean Tulcea, care va administra investiţia după inaugurare.

Miniportul va avea o capacitate de 108 ambarcaţiuni de sub zece metri lungime şi 15 ambarcaţiuni de până la 20 de metri lungime. Potrivit preşedintelui Consiliului Judetean (CJ) Tulcea, Victor Tarhon, în prezent se fac studii de fezabilitate pentru realizarea altor două miniporturi turistice, unul la Murighiol şi unul la Sulina.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat fonduri pentru reabilitarea mai multor obiective turistice din Sulina: plaja - investiţie în valoare de 7 milioane de lei, finalizată în 2010, dar nedată în folosinţă din cauza unor contestaţii ale unor organizaţii ecologiste -, cele două faruri, precum şi cimitirul multicultural din localitate. Victor Tarhon a precizat că a depus la Guvern un proiect de hotărâre privind transferul plajei din Sulina în administrarea Consiliului Judeţean, de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Pe de altă parte, CJ Tulcea vrea să atragă circa 25 milioane de euro din Programul Operaţional Regional perntru modernizarea Aeroportului din Tulcea, în vederea atragerii turiştilor, cu ajutorul companiilor de aviaţie low-cost. “Aeroportul din Tulcea, deşi are statutul de aeroport internaţional, este ca o fată fără zestre. În 1996, aeropotul a fost trecut în subordinea CJ, şi de atunci trăieşte de pe o zi pe alta. Consiliul Judeţean subvenţionează anual cu circa 50-60% funcţionarea lui”, a declarat Victor Tarhon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image