2019-01-16 12:13


Ministerul Finanţelor Publice va controla asociaţiile şi fundaţiile non-profit

 |  20:32
Ministerul Finanţelor Publice va controla asociaţiile şi fundaţiile non-profit

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul oficial, Ministerul Finanţelor Publice (MFP), condus de către Eugen Orlando Teodorovici, va înfiinţa o structură de control care va verifica utilizarea sumelor acordate prin acţiuni de sponsorizare sau mecenat, precum şi modul de folosire a fondurilor publice acordate de la bugetul general consolidat pentru finanţarea asociaţiilor şi fundaţiilor non-profit.

De asemenea, MFP va controla şi modul în care beneficiarii sumelor redirecţionate din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice respectă utilizarea sumelor primite. Conform notei de fundamentare, care însoţeşte proiectul de act normativ, la nivelul MFP şi al instituţiilor subordonate acestuia nu se cunosc beneficiarii acţiunilor de mecenat şi/sau sponsorizare şi nici nu există o structură abilitată care să verifice modul în care sunt cheltuite fondurile de către beneficiari. Proiectul, aflat in dezbatere pe site-ul MFP, mai precizează că, în anul 2015, fundaţiile şi asociaţiile non-profit au încasat peste 696 milioane de din impozitul pe profit redirecţionat, însă nu există certitudinea privind legalitatea cheltuirii acestei sume conform scopului declarat. De asemenea, tot în anul 2015, au fost finanţate 27.955 de organizaţii non-profit cu o sumă care a depăşit 138 milioane de lei, prin redirecţionarea de către persoanele fizice a unui procent de 2% din impozitul pe venit. Numărul entităţilor care au primit sume mai mari de 100.000 de lei este de 89, dintre care 14 au fost finanţate cu sume cuprinse între 500.000 de lei şi 4 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-28

TAGURI: teodorovici, mfp, fundatii, non profit, ministerul finantelor, asociatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BAI DISCOTECARE.....
29 Aug 2018

......nu-i problema ta gunoiule cui dirijeaza oamenii care muncesc cinstit si onest cei 2&. Nu mai ai bani dePENSII SI SALARII PENTRU VOTANTII MAFIEI PSD SI TE LEGI DE ACESTE SUME CARE POATE SALVEAZA VIETI. VOI MAFIA PSD A-TI UCIS 59 DE COPII DE RUJEOLA SI ALTI 100 SUNT IN SITUATIE CRITICA. DU-TE DRACU IN DISCOTECI PE UNDE ITI FACI NOPTILE SI LASA OAMENII DE BINE SA DONEZE 2&IN BINELE ALTOR VIETI. MARE JEGOS MAFIOT .
@BAI DISCO....
29 Aug 2018

Foarte bine asa trebuie ca a ajuns tara asta;; sat fara caini '' NU MANCA CACAT TU ASTA ANTEVORBITORU , COPIII AU FOST UCISI DE CATRE PARINTII CRIMINALI CARE REFUZA SA-SI VACCINEZR COPIII IMBECILULE DOCUMENTEAZA-TE. DA, NOROC CU CE 2 BANUTI TRIMISI DE OAMENII CINSTITI CA TINE CA O SA AIBA GUVERNULA BANI DE PENSII DU-TE SI FA-TI UN CONTROL LA PSIHIATRIE
Random imageUltimele stiri

loading...