2017-01-21 23:40

ECONOMIE


Ministerul Economiei: ELCEN nu intenţionează sa oprească livrarea de energie termică pentru RADET

 |  16:43
Ministerul Economiei: ELCEN nu intenţionează sa oprească livrarea de energie termică pentru RADET

Ministerul Economiei, Comertului şi Mediului de Afaceri (MECMA) precizează că Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) nu intentioneză să oprească livrarea de energie termică pentru RADET Bucureşti. Ministerul Economiei face aceste  precizări ca urmare a adresei înaintate de Primaria Municipiului Bucureşti către minister.

"SC Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) nu intenţioneză să oprească livrarea de energie termică către RADET Bucureşti, la ora actuală, livrările situându-se în grafic la nivelul de 26.400 gigacalorii/24 h. Valoarea acestor livrări se ridică la aproximativ 4,5-5 milioane lei/zi", se arată într-un comunicat citat de NewsIn. De asemenea, ministerul precizează că aspectele menţionate nu exonerează RADET Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti de plata facturilor care, numai pe anul în curs, se ridică la valoarea de 800 milioane lei energie livrată, facturată şi neachitată de RADET Bucureşti.

Reprezentanţii municipalităţii bucureştene au anunţat joi că primarul general Sorin Oprescu s-a adresat instituţiei prezidenţiale, CSAT, premierului, Ministerului Economiei şi SRI pentru a se implica, alături de municipalitate, în rezolvarea problemelor privind serviciul public de alimentare cu energie termică din Bucureşti.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria "de bază" a RADET la furnizorul ELCEN este de circa 220 de milioane de euro, iar penalitățile, de 250 de milioane de euro.

La 30 octombrie, Raicu a declarat că Executivul este de acord cu ștergerea penalităților la datoriile RADET către Elcen, cu condiția ca datoria de bază să fie plătită de primăria Capitalei "într-un termen rezonabil".Tot în octombrie, edilii spuneau că, dacă nu vor fi şterse penalităţile, Primăria Capitalei va avea bani de subvenţii pentru căldură doar până la sfârşitul anului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, la 28 noiembrie, o hotărâre prin care propune Guvernului ştergerea penalităţilor la datoria istorică a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) către ELCEN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: datorii RADET, RADET-ELCEN, Oprescu RADETComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image