2017-01-19 00:29

ECONOMIE


Ministerul Economiei: Preluarea Arpechim depinde de vânzarea Oltchim

 |  16:13
Ministerul Economiei: Preluarea Arpechim depinde de vânzarea Oltchim

Viitorul rafinăriei Arpechim este legat de evoluţia procesului de privatizare a companiei Oltchim, susţin reprezentanţii Ministerului Economiei. Aceştia discută cu OMV Petrom preluarea rafinăriei, în condiţiile în care compania petrolieră şi-a manifestat disponibilitatea pentru a facilita un transfer al acesteia către statul român.

“Restructurarea activităţii Arpechim avansează, inclusiv procesul de restructurare a angajaţilor, concomitent cu implementarea de măsuri în vederea utilizării în continuare a Arpechim ca depozit de active, în principal infrastructura logistică şi facilităţi auxiliare, în cadrul activităţii de Rafinare şi Marketing. În privinţa celorlalte active, vom continua pregătirile pentru închiderea permanentă, conform aprobării din martie 2011 a Consiliului de Supraveghere. În acelaşi timp, în cadrul discuţiilor cu MECMA, ne-am exprimat disponibilitatea de a facilita un potenţial transfer al rafinăriei”, au declarat reprezentanţi ai OMV Petrom, citaţi de Agerpres.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Economiei susţin că analizează oportunitatea preluării de către stat a instalaţiilor şi echipamentelor aferente rafinăriei Arpechim: “Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri analizează oportunitatea preluării de către stat a instalaţiilor şi echipamentelor aferente rafinăriei Arpechim, aflată acum în proprietatea OMV Petrom, cu respectarea cadrului legal existent şi, mai ales, în conformitate cu angajamentele pe care Guvernul român şi le-a asumat în faţa instituţiilor internaţionale - FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Viitorul rafinăriei este legat de evoluţia procesului de privatizare a companiei Oltchim S.A.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: preluare Arpechim, Ministerul Economiei preluare ArpechimComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image