2018-12-15 13:35


Ministerul Finanţelor simplifică plata taxelor, impozitelor şi amenzilor

 |  13:53
Ministerul Finanţelor simplifică plata taxelor, impozitelor şi amenzilor

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a implementat un sistem simplificat care permite cetăţenilor plata impozitelor şi taxelor, inclusiv a amenzilor, prin internet banking sau la ghişeele băncilor, fără perceperea de comisioane bancare, a anunţat MFP.

"MFP a dezvoltat, în colaborare cu instituţiile de credit, un sistem simplificat pentru plata  impozitelor şi taxelor, în relaţia cu bugetul general consolidat, pentru persoanele fizice care sunt clienţi ai acestora, fără perceperea de comisioane bancare", a informat instituţia.

Sistemul va fi operaţional, începând din 18 august, pentru clienţii Băncii Comerciale Române, urmând ca din luna septembrie să fie operaţional şi pentru clienţii CEC şi Bancpost. Cele trei instituţii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ opt milioane de clienţi persoane fizice.

Sistemul simplificat pentru plata impozitelor şi taxelor a fost dezvoltat în colaborare cu instituţiile de credit.

"Cetăţenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghişeele băncilor utilizând o aplicaţie, pusă la dispoziţie de MFP, cu ajutorul căreia pot completa documentul de plată. Acest sistem oferă posibilitatea cetăţenilor de a plăti impozite şi taxe, respectiv  impozitul pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport etc, inclusiv amenzi, către orice primărie, indiferent de judeţul în care aceasta este localizată", se arată în comunicatul MFP. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...