2019-01-20 06:56


Ministrul Agriculturii anunță restricții la cumpărarea terenurilor

 |  15:35
Ministrul Agriculturii anunță restricții la cumpărarea terenurilor

Persoanele fizice vor putea cumpăra cel mult 150 de hectare, potrivit modificărilor propuse oficial, de Ministerul Agriculturii, a declarat Achim Irimescu.

Suprafața crește de zece ori, în cazul firmelor, după un model preluat din Ungaria. Oficialii vor impune și alte criterii, pentru străinii care vor să cumpere pământ - să aibă experiență cel puțin cinci ani în domeniu și cel puțin 75 la sută din veniturile firmei să vină din domeniul agricol, scrie digi24.

Străinii din statele terțe vor putea achiziționa teren, doar dacă obțin cetățenie.

"Avem o serie de limitări pe care le vom introduce, una dintre ele care este permisă la nivel european este ca persoanele juridice să aibă domiciliul stabil în zona în care își cumpără terenul, să dovedească faptul că sunt de cinci ani agricultori, iar 75% din câștig provine din agricultură. (Reporter: O să puneți și niște limite la achiziții în legea asta?) 150 de hectare pe persoană fizică și pe persoană juridică 1.200, maximum 1.500”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

O altă propunere a Ministerului este ca tinerii să poată primi gratuit, cel mult 5 hectare de teren, pentru a face agricultură.

La începutul lunii, președintele Klaus Iohannis a declarat că îl îngrijorează faptul că 30% din terenul agricol din România este deținut de străini. De asemenea, Klaus Iohannis a spus că este nevoie de o altă legislație, care să protejeze românii, propunând un sistem de preempțiune pentru stat și pentru comunități.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-07

TAGURI: ministrul agriculturii, cumparare terenuri, achim irimescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN NATIONALIST ROMAN
04 Noi 2016

ALOCATI BANI PENTRU ARMATA , SA LE PAZITI TERENURILE AGRICOLE ALE STRAINILOR . AU APROAPE 50 LA SUTA ACAPARATE . PESTE 5 ANI TOATA ARMATA VA PAZI TERENURILE STRAINILOR DE LA NOI
Random imageUltimele stiri

loading...