2018-11-16 20:57


Ministrul DAEA nu știe de ce s-au scumpit CARNEA și OUĂLE în magazine: „Așteptăm opinia Consiliului Concurenței, ei sunt specialiști!”

 |  13:09
 Ministrul DAEA nu știe de ce s-au scumpit CARNEA și OUĂLE în magazine: „Așteptăm opinia Consiliului Concurenței, ei sunt specialiști!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că aşteaptă explicaţiile Consiliului Concurenţei privind creşterea preţurilor unor alimente, în special carne şi ouă, Ministerul Agriculturii negăsind niciun factor care să justifice aceste scumpiri, informează News.ro.

Ministrul Agriculturii, aflat la Sibiu pentru lansarea campaniei "Alege oaia", a explicat decizia ministerului de a sesiza Consiliul Concurenţei privind scumpirea unor produse, el spunând că a făcut verificări şi că nu au existat modificări în costul de producţie, astfel că majorările de preţuri nu se justifică.

"Preţurile la o serie de produse au început să crească şi pentru fiecare produs ne-am dus la raft să vedem ce se întâmplă. Am fost şi la producători să vedem ce se întâmplă şi am constatat acolo că nu există modificări în costul de producţie şi atunci am solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei pentru că noi nu găsim elemente care să justifice asemenea preţuri. Cei de la Consiliul Concurenţei sunt specialişti în domeniu şi au şi instrumentele legale, ca să vedem dacă există şi altfel de factori. Aşteptăm răspunsul lor ca să avem tabloul complet", a declarat Daea. 

El a precizat că este vorba, în special, despre preţurile la ouă şi la carne şi produse din carne.

"De exemplu, la carnea de porc preţul la producător a scăzut, iar în piaţă a crescut. Sunt lucruri pe care nu le poţi explica şi de aceea am solicitat opinia Consiliului Concurenţei. Noi nu avem instrumente, legislaţie ca să intervenim pe piaţă. Aşteptăm răspunsul, pentru că noi nu putem interveni", a precizat ministrul Agriculturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-18

TAGURI: petre daea, consiliul concurentei, carne, oua, pret
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Noi 2017

ALO, PARCHETUL GENERAL VA PUTETI AUTOSESIZA ca RO dupa 27 de ani de ANARHIE zisa tranzitie ori democratie orginala sau damboviteana a revenit in evul mediu .Dupa Rezolutia TICALOSIEI adoptata pe data de 17.11.2017 de catre PSD la Herculane ,ACEASTA GRUPARE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA dovedita cu probe si argumente impreuna cu alta organizatie criminala ALDE trebuie scoase in afara legii iar infractorii de crima organizata din aceste structuri pedepsiti conform legilor in vigoare.
Random imageUltimele stiri


loading...