2017-01-23 14:57


Ministrul Economiei: România se află într-o situație economică încurajatoare

 |  13:59
Ministrul Economiei: România se află într-o situație economică încurajatoare

Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat, miercuri, că România se află într-o situație economică încurajatoare, dar încă se confruntă cu probleme de credibilitate generate de lipsa de coerență și de continuitate a politicilor și programelor publice.

"România se află într-o situație economică încurajatoare, după cum arată cele mai recente date cu privire la creștere, consum și investiții. Acum avem responsabilitatea de a maximiza acest potențial și a menține trendul pozitiv. Dar, pentru a maximiza poziția României de pilon regional de stabilitate și dezvoltare, trebuie să rezolvăm problema pe care o avem cu încrederea. Deși a înregistrat progrese economice semnificative în trecut, România încă are probleme de credibilitate, atât pe plan intern cțt și extern", a precizat Costin Borc, în cadrul unei conferințe de specialitate, transmite Agerpres.

Ministrul Economiei a mai spus că principala cauză a neîncrederii este reprezentată de lipsa de coerență și de continuitate a politicilor și programelor publice.

"Consider că este responsabilitatea noastră să recâștigăm încrederea, atât a românilor cât și a partenerilor noștri externi, cu ajutorul unei viziuni coerente de dezvoltare economică", a completat Costin Borc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: ministru, economie, romania, afla situatie, economica, incurajatoareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SINDICALISTUL
19 Oct 2016

GUVERTUL TEHNOKKTILOR ESTE COMPUS DIN COZILE DE TOPOR ALE POLITRUCILOR MAFIOTI SI BANDITI CARE AU RUINAT RO IN 27 DE ANI. TEHNOKKTII AU DEPRINDERILE VECHILOR COMUNISTI ACEIA MINTEAU PT CA UMFLAU STATISTICILE DAR FACEAU CEVA PROGRES, ACESTIA DE AZI DOAR MINT CU TUPEU NEMARGINIT . URECHEATUL ASTA CE SA STIE DESPRE RO DACA EL DE CAND ERA LANGA RAPOSATUL COPOSU S-A OCUPAT DOAR DE FURAT PT A SE IMBOGATII CA SI CEILALTI TEHNOKKTI DIN GUVERN. DACA COMPARA RITMUL DE CRESTERE A ECONOMIEI CU RITMUL DE CRESTERE A SARACIEI care e mult mai mare O SA CONSTATE urecheatu CA SITUATIA Ro ESTE DEZASTRUOASA, E NEAGRA NICI MACAR GRI CE SA MAI VORBIM DE ROZA CUM CREDE TEHNOKKTUL.
ANONIM
19 Oct 2016

Considerati ca Ministerul Economiei nu se ocupa in mod corespunzator de modul in care actiunile statului la "Fondul Proprietatea" sunt gestionate si de posibilitatea ca aceste actiuni sa contribuie cu dividende la finantarea bugetului statului si anii urmatori, administratorii de la Fondul Proprietatea instrainand viitoare surse de finantare ale bugetului statului pe bursa ? Oare in ce masura domnul Ministru Borc poate discuta despre politici publice si coerenta a acestora fara o finantare bugetara corespunzatoare datorata si instrainarii surselor de finantare bugetar,cum ar putea fi , de exemplu, si veniturile din dividendele obtinute de stat din participatia la capitalul companiilor la care statul este actionar ?
ANONIM
23 Oct 2016

SINDICALIST IN ROMANIA INSEAMNA P.S.D.ist notoriu.
Random image