2018-11-16 13:53


Ministrul Energiei ia MĂSURI: Energia electrică se va IEFTINI

 |  16:31
Ministrul Energiei ia MĂSURI: Energia electrică se va IEFTINI

Prețul energiei nu va mai crește până la finele acestui an, ci dimpotrivă, ANRE ar putea face o ajustare negativă, întrucât ultima scumpire nu a fost fundamentată solid, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, după audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

El a fost întrebat de jurnaliști dacă în acest an vor mai fi majorări la prețul energiei.

"Din punctul meu de vedere, nu sunt motive ca ANRE să facă o nouă majorare de preț. Dimpotrivă, se așteaptă de la ANRE o ajustare negativă, pentru că ultima ajustare de preț nu a fost fundamentată suficient de solid", a spus ministrul, conform Agerpres.

Anterior, în cadrul comisiei, Petcu a precizat că, pe parcursul acestui an, au fost două etape de dereglementare, iar de la 1 ianuarie 2018 nu vor mai exista tarife reglementate aprobate de ANRE.

Ultima modificare de preț operată de ANRE a fost la 1 octombrie 2017. La acea dată a existat o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh, ceea ce a însemnat o scumpire cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh.

"În ședința din data de 26 septembrie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componentă de piață concurențială (CPC) aplicabile în trimestrul IV 2017 clienților finali casnici și noncasnici beneficiari ai serviciului universal. (...) Astfel, a rezultat o creștere medie, la nivel național, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, față de creșterea medie cu 0,1 lei/ kWh, care ar fi rezultat conform propunerilor FUI", potrivit unui comunicat al ANRE de la acea dată.

"În vederea avizării, ANRE a luat în considerare următoarele elemente: rezultatele licitației PCSU din 12-13.09.2017; prețurile medii ponderate înregistrate în urma tranzacțiilor încheiate pe OPCOM pe toate piețele la termen, în perioada 9.08.2017-20.09.2017; energia necesară pentru pentru profilarea curbelor de consum și echilibrare", au adăugat reprezentanții ANRE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-16

TAGURI: pret, energie electrica, anre, ministrul energiei, toma petcu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Noi 2017

DL POLITRUC AUTO STII CAT ESTE CONSUMUL CASNIC DE CURENT ELECTRIC LA NIVELUL RO SI CATA ELECTRICITATE HIDRO SE OBTINE IN RO (adica aproape gratis)??? E BINE SA STII CA , consumul casnic e mai mic decat productia hidro de curent electric, DECI CA SI IN ALTE TARI CIVILIZATE consumul de curent electric numai pentru necesitatile casnice (iluminat, aparate de uz casnic) poate fi gratis (in suma fixa sau kw/luna). HAI DACA ESTI SOCIAL DEMOCRAT pune-o in aplicare ce mai stai giurgiuvene auto.
ANONIM
26 Noi 2017

Cand vi si spui ca s-a conumat o cantitate de energie de....MW ,atunci ia-l nene de mana pe GENUNCHE si plecati cat mai repede ! (sa zicem ca reusiti intr-o ora(h) ) .H,h,h,h...ha !!!
ANONIM
30 Noi 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Random imageUltimele stiri


loading...