2018-10-16 09:15


Ministrul Energiei monitorizează tranzacția OMV - Gazprom

 |  12:12
Ministrul Energiei monitorizează tranzacția OMV - Gazprom

Ministrul Energiei transmite, într-un comunicat citat de portalul investenergy.ro, că va urmări atent în perioada următoare subiectul referitor la posibilul schimb de active între companiile OMV Petrom şi Gazprom. „Am luat notă de comunicatul transmis de compania OMV pentru clarificarea aspectelor apărute în presă, în ultima perioadă. Vom urmări atent, în perioada următoare, cele prezentate în comunicat şi vom avea aceste teme pe agenda prioritară de discuţii cu compania mai sus menţionată. OMV Petrom este o companie de succes şi sunt convins că anul 2016 va însemna atingerea unor obiective importante pentru activitatea sa în România”, spune ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Comunicatul lui Grigorescu survine în urma informației din presă că OMV a ajuns la o înțelegere de principiu cu gigantul rus Gazprom, la sfârșitul anului trecut, pentru un schimb de active, care implica Romania. Informația a fost lansată de HotNews.ro, care citează „surse importante din domeniul petrolier”. OMV ar urma sa primească acces la explorarea și exploatarea unor zăcăminte foarte mari în Siberia. În schimb, Gazprom ar urma sa preia rafinăria Petrobrazi de la Ploiești, deținută de OMV Petrom și benzinarii din Bulgaria. Rușii ar mai solicita, în cadrul acestui aranjament, să devină parteneri în proiectele pe care OMV le dezvoltă împreună cu americanii de la ExxonMobil. OMV Petrom și ExxonMobil dețin licențe de explorare și exploatare în Marea Neagră, pe teritoriul României. OMV susține că este începutul procesului de negociere, deciziile nefiind încă luate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-09

TAGURI: tranzactie omv gazprom, ministrul energiei victor grigorescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
09 Ian 2016

Si au furat tot , acum ca au fost prinsi la Ploiesti cu hotii imperialiste ( adica rocada de TVA si active in registre ) se schimba stapinul intre ei .Si urmeaza apropierea de singurul zacamint ramas deocamdata in subsol . Iar noi cu paguba reala de 2 miliarde euro deocamdata descoperite . Cine plateste furaciunile ?
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
10 Ian 2016

Se stia de 3 - 4 ani despre hotia pusa la cale , inpotriva Romaniei . Cind sa dea impozite fac rocade .
Random imageUltimele stiri


loading...