2018-10-18 14:31


Ministrul Finanţelor, explicaţii despre majorarea salariului minim pe economie

 |  09:25
Ministrul Finanţelor, explicaţii despre majorarea salariului minim pe economie

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a afirmat, marţi, că o majorare a salariului minim pe economie trebuie corelată cu efectuarea unui studiu de impact care trebuie să analizeze efectele unei astfel de decizii în sectorul privat.

'Nu spunem, în acest moment, că va fi o creștere sau că nu va fi o creștere, ci spunem că am început o analiză să vedem eventualele etape în care ar putea crește salariul minim în 2016 și ce impact ar avea asupra sectorului privat, pentru că poate fi un efect de reducere a competitivității firmelor românești, astfel încât acestea să fie nevoite să renunțe la o parte din salariați sau să-și reducă producția sau exporturile. Ar putea îndepărta investitorii în anumite sectoare de activitate, de asemenea ar putea avea un efect ascuns de migrare a forței de muncă din zona albă în zona gri sau neagră. Creșterea salariului minim îi poate afecta și pe noii intrați pe piața de muncă, pe tineri, sau pe angajații cu calificare redusă", a precizat ministrul Anca Dragu, potrivit paginii de Internet a instituției.

Ministrul Finanţelor a mai afirmat că o creștere a salariului minim pe economie ar avea un impact extrem de redus în sectorul public deoarece salariile au fost deja majorate cu 10% până la 25%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-08

TAGURI: ministru, finante, explicatie, majoreaza, salariu, minim, economie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
08 Dec 2015

Anca Dragu, apartine unei civilizatii extraterestre nu mai vorbim de cunoasterea Ro.
Random imageUltimele stiri


loading...