2019-03-18 18:41


Ministrul Finanţelor: Fermierii care vor să achiziționeze un utilaj agricol pot primi garanții de stat de până la 60%

 |  11:38
Ministrul Finanţelor: Fermierii care vor să achiziționeze un utilaj agricol pot primi garanții de stat de până la 60%

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat, marţi, că fermierii români, persoane fizice sau juridice, care se vor asocia, pot primi garanții de stat între 40% și 60% pentru achiziționarea unui utilaj agricol.

'Suntem în faza în care creionăm un program de sprijinire a agricultorilor pentru achiziționarea unui utilaj agricol. Îi spunem noi 'Primul utilaj agricol', deci nu vorbim numai despre tractoare, pentru că, dacă ne uităm pe profilul de producție, sunt anumite utilaje necesare pentru creșterea animalelor, de exemplu. Ca atare ne-am gândit să punem pe hârtie un program cu garanții de stat pentru agricultorii care se asociază pentru îmbunătățirea perfomanțelor agricole. Acest program se adresează celor care dețin exploatații agricole, persoane fizice sau juridice, și care intenționează să adere la o entitate asociativă. În sectorul animal, ne gândim la remorci de transport al animalelor sau la mașini de transport al gunoiului furajer. Statul va acorda garanții cuprinse între 40 și 60% din prețul bunului achiziționat', a afirmat Dragu, potrivit Agerpres.

Ministrul de Finanţe a mai spus că agricultura din România are o pondere în PIB superioară față de celelalte state europene.

'Ne-am uitat puțin la rolul agriculturii, la ponderea în PIB, și am constatat că, atât ca structură la formarea PIB-ului, în agricultură mai sunt multe lucruri de îmbunătățit pentru perioada care urmează. Am încercat să fac o comparație între România și celelalte state europene, astfel încât cel mai simplu indicator este ponderea agriculturii în PIB în 2014. Observăm că în România ponderea este superioară față de celelalte state europene. Practic, eficiența acestui sector este domeniul care trebuie îmbunătățit. În România, ponderea în PIB a agriculturii a fost, în anul 2014, de 4,7%. Contribuția agriculturii la creșterea reală a PIB a fost pozitivă în anii agricoli buni. La valoarea adăugată brută în agricultură, observăm o foarte mare volatilitate și are ca explicație exact dotarea sub-optimală a agriculturii românești. Vorbim aici despre lipsa sistemelor de irigații', a explicat ministrul Anca Dragu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-23

TAGURI: ministru, finante, fermier, achizitioneaza, utilaj, agricol, primeste, garantie, stat, 60%
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Feb 2016

CA INDIENI DOI LEI DUPA MOACA MINISTRESEI........
ANONIM
23 Feb 2016

BAI PURCELUSA PEGY NU TE MAI EXPUNE PUBLIC CA PRODUCI ILARITATE SI GREATA PUBLICA...........
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...