2018-12-12 11:52


Ministrul Finanțelor nu e de acord cu PLAFONAREA creditelor

 |  16:48
Ministrul Finanțelor nu e de acord cu PLAFONAREA creditelor

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că nu susţine limitarea gradului de îndatorare pentru consumator, menţionând că este normal ca populaţia să apeleze la instrumente de creditare

"Nu sunt în favoarea unei plafonări, şi încă foarte joase, pe această creditare. Este o primă propunere în cadrul Comitetului de la BNR. La Ministerul de Finanţe analizăm care sunt argumentele pro şi contra şi după aceea la nivelul Guvernului vom avea o poziţie oficială în Comitetul de Supraveghere Macroprudenţială", a precizat Teodorovici la Parlament.

El a răspuns astfel unei întrebări care viza posibilitatea luării în calcul a unui prag maxim de îndatorare pentru consumator de 50% din venituri, variantă care a fost luată în discuţie la întâlnirea pe care a avut-o la Banca Naţională cu Comitetul pentru Supraveghere Macroprudenţială.

Întrebat dacă îl va invita la întâlnirea cu guvernatorul BNR pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Teodorovici a spus că nu a stabilit acest lucru.

În privința formularului de direcționare a 2% către ONG-uri, Teodorovici a spus că soluția este la Ministerul de Finanțe. Azi va fi dat clar un document oficial care va spune că cei care sunt azi, pentru că mecanismul este în tranziție, acea decizie de direcționare a doi la sută se poate face astăzi individual sau centralizat pe baza unui borderou, pentru a nu mai fi acum un blocaj. În noul formular unic, va fi o chestiune foarte simplă, pentru că se depune pentru fiecare contribuabil, face o bifă și se transferă către ONG-ul respectiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: ministrul finantelor, eugen teodorovici, plafonare, credite, consumator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...