2019-01-24 10:45


Ministrul Vosganian anunţă că licitaţia CupruMin se reia în septembrie

 |  18:26
Ministrul Vosganian anunţă că licitaţia CupruMin se reia în septembrie

Licitaţia pentru rezervele de la CupruMin se reia după vacanţă. Aceasta a fost soluţia la care au ajuns autorităţile după ce, la prima strigare, nu s-a prezentat decât un singur candidat, iar alţii au anunţat că nu au avut timp să depună ofertele, mai ales că erau impuse şi condiţii destul de dure. Ţinta lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei, este ca, până la sfârşitul anului 2014, să nu mai aibă nici o companie în subordine.

Varujan Vosganian a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că noul termen pentru depunerea ofertelor de către investitori în cazul companiei CupruMin este 1 septembrie, iar întreaga procedură ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie. „Pe 19 iulie, la expirarea termenului iniţial, o singură companie - Trafigura - a depus ofertă pentru CupruMin, dar documentaţia a fost incompletă, potrivit raportului experţilor. Alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului, dar nu s-a acceptat. După ce am discutat cu primul-ministru Victor Ponta, am decis un nou termen pentru depunerea ofertelor, pentru septembrie. Vrem să nu avem nici o contestaţie”, a spus ministrul.

Oltchim la bancă

Cât priveşte Oltchim, Varujan Vosganian a declarat că, în prezent, se negociază un împrumut de la Piraeus Bank, de 6 milioane de euro, de fapt o linie de finanţare care să susţină producţia şi plata salariilor. „Mai sunt discuţii cu Banca Transilvania şi cu CEC, pentru un împrumut total de 15 milioane de euro. Oltchim garantează cu active scoase de sub ipoteci. Acum, că producţia a crescut la 25% din capacitate, putem garanta şi cu contracte”, a precizat ministrul Economiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: Licitatie, Cuprumin, Trafigura, Oltchim, imprumut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...