2018-12-10 20:10


Moody's a retrogradat Erste, Raiffeisen şi UniCredit Austria

 |  18:46
Moody's a retrogradat Erste, Raiffeisen şi UniCredit Austria

Moody's a retrogradat, ieri, şapte bănci din Germania şi trei din Austria - Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, considerate de agenţie vulnerabile la condiţiile dificile de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est şi la noi şocuri provocate de criza din zona euro.

Ratingul Erste Group Bank a fost coborât cu două trepte, la „A3”, în timp ce calificativele Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria au fost reduse cu câte o treaptă, la „A2”, respectiv „A3”, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Moody's.

Erste deţine în România grupul BCR, în timp ce Raiffeisen este prezentă prin Raiffeisen Bank, iar Bank Austria controlează subsidiara românească a UniCredit.

Potrivit şefului Departamentului de Comunicare Externă a BCR, Ionuţ Stanimir, retrogradarea Erste nu va fi resimţită în România. „Retrogradarea Erste nu influenţează BCR. Nu are nici un fel de efect, mai ales că Erste este bazată pe economisire şi, mai mult, are o lichiditate şi o bază de clienţi solide”, ne-a declarat Stanimir.

Agenţia a atribuit perspectivă negativă noilor ratinguri ale Erste şi UniCredit Bank Austria, în timp ce calificativul Raiffeisen are perspectivă stabilă.

Retrogradarea celor trei bănci austriece reflectă vulnerabilitatea acestora la condiţiile operaţionale dificile de pe unele pieţe-cheie din Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, precum şi riscul ridicat de noi şocuri provocate de criza datoriilor de stat din zona euro, precizează Moody's.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18

TAGURI: Erste, Raiffeisen, Unicredit, retrogradare, Moody’s
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...