2019-03-26 18:44


Moody's ar putea reduce ratingurile celor mai mari bănci franceze din cauza expunerii pe Grecia

 |  19:11

Moody's a plasat cele mai mari trei bănci franceze, BNP Paribas, SocieteGenerale şi Credit Agricole, în evaluare pentru o posibilă reducere aratingului de credit din cauza expunerii acestora pe datoriile de stat aleGreciei.

„Deciziile deastăzi (miercuri - n.r.) reflectă temerile Moody's legate de expunerile acestorbănci pe economia elenă, prin deţineri directe de obligaţiuni guvernamentale,prin credite către sectorul privat din Grecia sau prin subsidiare care opereazăîn această ţară, factor-cheie pentru CASA (Credit Agricole) şi SocGen (SocieteGenerale) din cauza băncilor locale deţinute aici", se arată într-onotificare a agenţiei de evaluare financiară.

Miniştrii finanţelor din ţările zonei euro nu au ajunsmarţi la un acord privind forma în care creditorii privaţi ai statului grec artrebui să participe la costurile unui nou pachet de bailout. Găsirea uneisoluţii cade astfel în sarcina liderilor Germaniei şi Franţei, care se vorîntâlni în următoarele zile.

Anunţul Moody's a contribuit la deprecierea monedeieuroîn şedinţa de tranzacţionare de miercuri, moneda aflându-se deja subpresiune după ce Financial Times a scris că un plan de reeşalonare a datoriilorGreciei, inspirat de propunerile Germaniei, ar putea forţa guvernele zonei eurosă acorde finanţare suplimentară de până la 20 miliarde de euro.

Standard & Poor's a tăiat luni ratingul Greciei la „CCC”,cel mai slab rating de ţară din lume, la numai patru trepte de default.

Moody's notează că factorii pozitivi care sprijinăbăncile franceze sunt situaţiile financiare solide ale acestora, amploareaoperaţiunilor şi diversitatea surselor de profit.

Evaluările efectuate în cazul Credit Agricole şi BNPParibas nu vor conduce, cel mai probabil, la retrogradări mai severe de otreaptă, în timp ce ratingul SocGen ar putea fi redus cu până la două niveluri,notează agenţia.

Societe Generale este prezentă şi pe piaţa românească,unde controlează grupul BRD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...