2017-01-16 12:46

ECONOMIE


Morgan Stanley va evalua opţiunile posibile privind Romtelecom

 |  13:19
Morgan Stanley va evalua opţiunile posibile privind Romtelecom

Banca de investiţii Morgan Stanley a fost aleasă, în urma procesului de selecţie organizat de Romtelecom şi a aprobării rezultatului de către AGA, pentru evaluarea beneficiilor procesului propus de fuziune Romtelecom – Cosmote şi listare la bursă faţă de celelalte opţiuni posibile.

„Selecţia s-a realizat pe baza acordului dintre acţionarii Romtelecom, OTE şi MCSI, din 1 iulie 2011, de a angaja consultanţi pentru procesul de evaluare a principalelor opţiuni ale acţionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom şi Cosmote şi listarea noii entităţi la bursă, fie listarea directă a Romtelecom la bursă, fie orice alte opţiuni posibile). Această bancă va începe negocierea contractului aferent cu Romtelecom”, se spune într-un comunicat transmis vineri de Romtelecom.

La începutul lunii august, Romtelecom anunţa că a selectat firma de avocatură Stoica&Asociaţii pentru a oferi consultanţă în privinţa opţiunilor de listare a companiei, fie direct pe bursă, fie după fuziunea cu Cosmote. Tot atunci, se făcea precizarea că, în continuare, Romtelecom va proceda la selectarea şi angajarea băncii de investiţii de reputaţie internaţională, care va realiza studiul privind opţiunile menţionate, ce urmează să fie finalizat în decembrie 2011. Acest proces de selecţie urma să fie încheiat în jurul datei de 1 septembrie 2011.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a stabilit, la începutul lunii iulie, împreună cu reprezentanţii grupului grec OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, un calendar comun pentru listarea pe bursă a participaţiunilor, care se va realiza în 12 luni.

MCSI anunţase încă de anul trecut că vrea să-şi valorifice participaţia de 45,99% acţiuni pe care o deţine la Romtelecom şi înaintase în acest sens o ofertă grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom. În luna mai a acestui an, OTE a transmis MCSI că în prezent nu poate înainta o ofertă pentru acţiunile Romtelecom, „din motive ce ţin de continuarea crizei economice din regiune şi din Grecia şi de actuala strategie financiară a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii”. Astfel că statul român şi oficialii OTE au decis să meargă mai departe cu procesul de listare, dar şi cu fuziunea Romtelecom cu Cosmote.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image