2019-05-25 12:11


Mugur Isărescu a IZBUCNIT: ”Nu jucăm la PĂCĂNELE aurul României!”

 |  18:28
Mugur Isărescu a IZBUCNIT: ”Nu jucăm la PĂCĂNELE aurul României!”

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunţat marţi că poziţia Băncii Centrale cu privire la repatrierea rezervei de aur va fi luată în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, iar apoi va fi trimisă Parlamentului.

Isărescu a vorbit şi despre corelația dintre ROBOR și noua referință prevazută în controversata "ordonanţă a lăcomiei" (OUG 114/2018), precizând că noile dobânzi s-ar putea situa în jurul facilității de creditare (3,5%).

"Sunt în cercetare aceste corelații, le analizăm și noi, dar a propos de deciziile de astăzi vor face ca dobânzile pe termen scurt de pe piața monetară care acoperă 80% din tranzacții și care contribuie la calcularea noii referințe- dobânzile calculate în acest fel ar putea fi destul de sus, lângă facilitatea de creditare. Băncile vor simți că au mai puțină lichiditate și vor lua o decizie cât mai repede, anume să majoreze dobânzile la depozite- atât pentru populație cât și pentru firme. Dobânzile nu sunt scoase din pălărie, ca să-l citez pe domnul Dăianu. Sunt determinate de anumiți indicatori, cum e inflația. Mărimile economice au determinări obiective. BNR poate cel mult 'ghidona' aceste mărimi", a declarat Isărescu, în briefingul de presă care a urmat ședinței de politică monetară, potrivit hotnews.ro.

"Să vedem cum va arăta forma finală a legii privind repatrierea aurului. Avizul pe care îl vom trimite va fi făcut cu profesionalism și cu angajamentul nostru de a păsatra credibilitatea României. Din punctul meu de vedere nu e nevoie de o lege în acest sens, a mai adăugat Isărescu. Vom încerca să explicăm mai bine ce înseamnă rezerva pentru că s-au vehiculat multe discuții pe lângă subiect. Rezerva e rezezervă, nu e investiție. Rezervele îți reduc costurile de finanțare și îți aduc mai multe avantaje decât repatrierea ei", a mai spus guvernatorul BNR.

"Am fi obținut câștiguri dacă făceam operațiuni speculative. Dar noi nu facem asemenea operațiuni cu rezerva țării. Am mai spus-o, nu jucăm la păcănele aurul României!", a subliniat Mugur Isărescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-02

TAGURI: mugur isarescu, bnr, rezerva de aur, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PETRE ROMAN SI MAFIA FSN-PSD
02 Apr 2019

"noi nu ne vindem tara" Dar o furam bucata cu bucata totul patronat de SATANA-SEF de la BNR diavolul spurcat ISARESCU cu limba despicata si colti veninosi.....el e marele patri-HOTZ...ha ha ha stupid people
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Apr 2019

asa e tavarisciule de la TZATZARAP-BNR..nu jucam la pacanele decat petrolul,padurile,industria,agricultura etcetera.Ca aurul e al lui MATUSA TAMARA...are Nastase niste documente aduse de la TARTASESTI cu avionul de la BALOTESTI
ANONIM
04 Apr 2019

@Apreciați că ar trebui inițiată o anchetă referitoare la faptul dacă bunurile publice cum este și aurul din producția internă, obiectele de patrimoniu din aur, etc., ar putea fi scoase în afara teritoriului național și pe ce durată ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG