2017-01-21 00:13

ECONOMIE


Multe garanţii imobiliare şi-au pierdut complet valoare

 |  18:43
Multe garanţii imobiliare şi-au pierdut complet valoare
Numărul falimentelor imobiliare este foartemic faţă de intensitatea cu care s-a manifestat criza în România, situaţiefavorizată de atitudinea băncilor, a declarat Mihnea Şerbănescu, directorulgeneral al DTZ Echinox, adăugând că sunt garanţii bancare a căror valoare estezero în prezent.

"Falimentelede pe piaţa imobiliară sunt normale. Numărul acestora este surprinzător de micfaţă de intensitatea cu care s-a manifestat criza pe piaţa imobiliară româneascăşi asta datorită băncilor. Nu s-a atins pragul adevărului în ceea ce priveştefalimentele. Vor mai fi falimente şi în acest an, dar aceasta numai dacăbăncile vor vrea, şi vor începe să evalueze garanţiile la adevăratele lorvalori", a declarat agenţiei şeful DTZ.

El a arătatcă în prezent sunt pe masa băncilor sute de dosare cu împrumuturi neperformantedate dezvoltatorilor imobiliari. "Dacă băncile arevalua garanţiile la adevărata lor valoare, mulţi ar trebui să intre înfaliment. Sunt garanţii care valorează zero. Dacă un bloc de locuinţe sau oclădire de birouri, fie ele construite în câmp, mai au o anumită valoare, suntterenuri care au fost acceptate ca garanţii pentru credite de zeci de milioanede euro şi care acum nu mai valorează nimic. Probabil că băncile vor reuşi săacopere pierderile provocate de astfel de proprietăţi după ce va începeaprecierea altor garanţii din portofoliu", a explicat Şerbănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image