2017-01-19 10:54

ECONOMIE


Nici o bancă nu a depus până acum normele de creditare pentru Programul ''Prima Casă 4''

 |  17:31
Nici o bancă nu a depus până acum normele de creditare pentru Programul ''Prima Casă 4''
Purtătorulde cuvânt al BNR, Mugur Şteţ, a declarat ieri că nici o bancă nu a depus pânăîn prezent normele de creditare pentru Programul “Prima Casă 4” pentru a fiaprobate, iar în momentul în care vor fi depuse, acestea vor fi analizaterapid.

"Pânăîn prezent, nici o bancă nu a depus normele de creditare pentru «Prima Casă 4».În momentul în care normele vor fi depuse la Banca Naţională vor fi analizaterapid. Dacă este nevoie, se cer detalii suplimentare. Dacă nu este nevoie dedetalii suplimentare, se avizează în forma în care sunt trimise", aprecizat Şteţ.

PremierulEmil Bocestima la începutul lunii apriliecă Programul “Prima Casă 4”demareazădupă Sărbătorile de Paşti, respectiv după ce vor fi adoptate normelemetodologice.Ulterior, Emil Bocmenţionacă Programul “PrimaCasă”, în forma în care băncile şi Guvernul partajează în mod egal garanţiile,va putea intra în aplicare efectivă după publicarea în Monitorul Oficial anormelor metodologice, adoptate de către Executiv în 20 aprilie.

"Amadoptat normele metodologice la Programul «Prima Casă». Imediat după publicarealor în Monitorul Oficial, băncile pot să se înscrie în noua formă a programuluice partajează garanţiile de stat în mod egal între Guvern şi bănci. Dămposibilitatea în continuare să se acorde garanţii în valoare de 1,5 miliarde deeuro şi alţi 40.000 de beneficiari să poată intra în cadrul Programului «PrimaCasă»”,spunea atunci Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image