2018-12-12 18:33


Noi avantaje fiscale pentru Biserică

 |  15:31
Noi avantaje fiscale pentru Biserică

Deja beneficiară a multor deduceri fiscale, Biserica Ortodoxă Română va mai primi un cadou în plus: potrivit proiectului de norme ale noului Cod fiscal, tipăriturile de cult, manualele și cursurile teologice vor fi vândute de către biserici, începând din 2016, fără TVA.

Astfel, conform Profit.ro, pe lista activităților care nu sunt considerate economice și care, prin urmare, se vând fără TVA au fost adăugate „tipăriturile de cult, manualele și cursurile teologice necesare desfășurării activității din instituțiile de învățămînt religios ale cultului respectiv”.

Totodată, în noul Cod fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, pe lista veniturilor neimpozabile ale unităților de cult au fost adăugată veniturile obținute din cedarea/înstrăinarea activelor corporale, însemnând vânzarea de terenuri, clădiri, mașini etc.

În prezent, sunt neimpozabile veniturile cultelor religioase obținute din producerea și valorificarea obiectelor și produselor necesare activității de cult, din chirii, din despăgubiri în forma bănească, obținute ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate. Totodată, cultele sunt scutite de impozite pe clădiri și terenuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: biserica, tva, bor, cod fiscal, carti
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...