2018-11-20 19:59


Se aplică taxe pe podul Calafat- Vidin

 |  13:18
Se aplică taxe pe podul Calafat- Vidin

Podul Calafat- Vidin, inaugurat la 14 iunie, a fost traversat gratuit în ultimele două săptămâni. Începând de luni se aplică taxele de traversare a noului pod de peste Dunăre, iar tarifele pornesc de la 6 euro.

Taxa percepută pentru traversare este de 6 euro în cazul autoturismelor. Tariful pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maximum 23 locuri este de 12 euro, cele având între 7,5 şi 12 tone plătesc 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maximum trei axe plătesc 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro. În sensul de ieşire din România, plata se poate efectua în lei şi în euro, iar în celălalt sens - în leva şi în euro.

Taxele sunt apropiate de cele percepute pentru traversarea podului Ruse-Giurgiu şi de câteva ori mai mici faţă de cele pentru traversarea Dunării cu feribotul Calafat-Vidin care se ridicau până la 92 euro, în cazul tirurilor.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Pietonii şi bicicliştii sunt scutiţi de plata taxelor pentru traversarea noului pod, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: taxe, pod, calafat, vidin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...