2017-01-20 20:09

ECONOMIE


Noi măsuri de securitate obligatorii pe aeroporturile din România, de la 1 aprilie. Bagajele de mână vor fi scanate pentru detecţia explozibililor lichizi

 |  18:04

În data de 3martie, în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, au avut locprezentări şi demonstraţii ale unor echipamente de înaltă tehnologie destinatescanării bagajelorpentru lichide explozive. Evenimentul, organizat de Aeroportul InternaţionalCluj-Napoca şi UTI Defense & Security Engineering, a avut rolul de ainforma membrii Asociaţiei Aeroporturilor din România,reprezentanţii Direcţiei Generale de Infrastructură şi Transport Aerian şi aiDirecţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului, care suntfuncţiile şi beneficiile soluţiilor prezentate.

În conformitate cu normele organismeloreuropene de securitate a aeroporturilor,autorităţile din domeniul aviaţiei civile din România au obligativitateaca de la 1 aprilie 2011 să dezvolte metode şi să implementeze tehnologii dedetecţie a explozibililor lichizi în bagajele de mână, iar soluţiile prezentatela Cluj-Napoca de UTI pot veni în completarea măsurilor desecuritate pentru transportul aerian.

Astfel, din lunaaprilie, autorităţile aeroportuare trebuie să realizeze controlul de securitateal recipientelor din bagajele de mână ale pasagerilor: paste, loţiuni,amestecuri de substanţe lichide/solide (pastă de dinţi, gel de păr, băuturi,supe, siropuri, parfumuri, spumă de ras şi alte articole având consistenţăsimilară). Soluţiile de scanare propuse de UTI sunt incluse în lista sistemelorde detecţie a explozibililor lichizi (LEDS) şi îndeplinesc condiţiile impuse destandardele de securitate ECAC (European Civil Aviation Conference).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image