2017-01-20 20:11

ECONOMIE


Noii manageri privaţi, instalaţi până la finele lunii martie 2012

 |  20:20
Noii manageri privaţi, instalaţi până la finele lunii martie 2012

Noii manageri privaţi vor fi instalaţi la companiile Oltchim SA, Electrica Furnizare SA, CN Romarm şi CN Hidroelectrica, până la finalul lunii martie 2012, contractele cu companiile internaţionale de recrutare urmând să fie semnate până la 15 februarie 2012, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit, miercuri, cu delegaţia formată din reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, condusă de Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România.

În cadrul discuţiilor au fost abordate stadiul îndeplinirii măsurilor convenite în Scrisoarea de Intenţie şi Memorandumul de Înţelegere semnate la ultima întâlnire, stadiul implementării managementului profesionist în companiile de stat, planurile de privatizare, restructurare, sau lichidare a companiilor de stat aflate în portofoliul MECMA.

Discuţiile au vizat şi apariţia OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în baza căreia ministrul Ion Ariton a emis ordinul de aprobare listei companiilor care vor avea management profesionist în cel mai scurt timp. Este vorba de Romgaz SA, Transgaz SA, Transelectrica SA, Elcen SA, Complexul energetic Turceni, Complexul energetic Craiova şi Nuclearelectrica SA. Aceste societăţi au fost selectate pe baza cifrei de afaceri pe 2010 (peste 1.000.000.000 lei) şi a numărului de angajaţi (peste 100), criterii prevăzute de OUG 109.

În ceea ce priveşte contractele de energie ale Hidroelectrica, potrivit sursei citate, cele încheiate în afara burselor de specialitate vor fi monitorizate în continuare. 'Au fost apreciate eforturile depuse de la nivelul ministerului şi al companiei, care au avut ca rezultat primele rezilieri. Delegaţia FMI a cerut intensificarea eforturilor pentru identificarea unor soluţii pentru rezilierea în cel mai scurt timp a acestor contracte', este menţionat în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-18

TAGURI: manager privati, ion aritonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image