2019-03-20 11:29


Noua taxă auto, o mare prostie

 |  18:19
Noua taxă auto, o mare prostie

Noua formulă a taxei de poluare auto, care prevede o reducere cu 25% a cuantumului plătit până în prezent, dar şi obligativitatea posesorilor de autoturisme înmatriculate înainte de 2007 de a achita taxa la prima vânzare a autovehiculului, are numeroase „hibe”, susţin specialiştii. „Este o prostie mai mare decât actuala taxă. Mai presus de toate este şi dicriminatorie. Practic, dacă cineva are o rablă şi umblă cu ea zeci de ani, nu plăteşte nimic. Dar dacă altă persoană, care are o rablă identică, vrea să o vândă şi să îşi cumpere o maşină nouă, nepoluantă, va trebui să plătească taxă. În acelaşi timp, se încalcă şi principiul de liberă circulaţie a bunurilor pe teritoriul UE. Se va crea o piaţă gri a maşinilor, în care atunci când o maşină este vândută, se iau banii, se dă o procură şi gata. Dacă vor neapărat să bage o taxă de poluare, ar trebui să fie o una pe emisiile de dioxid de carbon. Plăteşti cât poluezi”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Pe de altă parte, directorul tehnic al Autovit, Mihai Cune, susţine că introducerea taxei la vânzarea maşinilor înmatriculate înainte de 2007, adică înainte de inventarea acestui bir, nu va fi deloc benefică pentru piaţa second-hand de autovehicule. „Această taxă ar trebui inclusă în impozitul anual pe maşini. Ar fi o impunere corectă pentru toţi cetăţenii”, susţine Cune. Potrivit acestuia, importurile de maşini la mâna a doua din ţările UE ar putea fi încurajate de scăderea cu 25% a taxei. „În acest moment, pe site-ul autovit.ro, din 23.000 de maşini scoase la vânzare, 6.300 nu sunt înmatriculate în România”, a precizat Mihai Cune. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MANSELL
02 Sep 2011

Totul trebuie facut impotriva noastra! Asa magarie din partea celui ce zbiera cat putea cand era in opozitie impotriva taxei auto...Boc este clar mincinossul mincinosilor
LUCIAN
15 Ian 2012

moarte lui basescu, boc si ungurilor tradatori! oameni buni numai avem ce pierde! cred ca furia unui om care nu mai ar e ce pierde, dupa ce a pierdut totul, salarii, indemnizatii, pensii, i-au crescut taxele, au inventat taxe, au cescut accize, au furat tot ce au putut, au incercat sa ne lase si fara farama de idee de acces la sanatate, asa proasta cum era ea, este cu mult mai mare decat furia unui om ghiftuit. copilul meu nu trebuie sa traiasca intr-o tara in care domneste un apucat de marinar chior care profita de un pitic handicapat si de niste curve portocalii in frunte cu ileana udrea! eu practic nu mai ce pierde! dupa ce am studiat 9 ani cu gandul sa fac o ca fac o cariera ma vad acum in situatia de a nu mai putea intretine o familie cu un copil. problema nu este taxa auto ci existenta fizica a parazitilor portocalii care se infrupta din trupul tarii noatre si a cetatenilor acestei tari. nu va lasati antrenati in propaganda pdl ca la proteste au fost golani! nu au fost romani care nu mai au ce pierde! TREBUIE SA BIFATI USILE LOCUINTELOR TUTUROR JANDARMILOR SI MILITIENILOR CARE AU BATUT OAMENI IN BUCURESTI SI IN TARA PENTRU CA ACESTIA SA INTELEAGA CA CE TRATAMENT OFERA FRATILOR LOR DE NATIE LI SE VA INTAMPLA IN CLIPA IN CARE VOR RIDICA PARII ASUPRA NOASTRA!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...