2017-01-19 08:43

ECONOMIE


Nu ne întoarcem la recesiune

 |  17:46
Nu ne întoarcem la recesiune

Creditarea va avea nevoie de un nou început, în condiţiile în care criza a intrat în planul ultim, România fiind în poziţia de a-şi consolida ieşirea din recesiune, a afirmat joi la Sinaia, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

“Noi trebuie să ne pregătim pentru această nouă normalitate, iar creditarea va avea nevoie de un nou început, pentru că este clar, criza a intrat într-un fel în planul ultim, noi am scăpat de recesiune, la această oră datele din economie ne arată că recesiunea nu numai că nu se mai întoarce anul acesta, ci chiar se consolidează ieşirea din recesiune, dar rămânem cu criza şi după criză va veni un lucru pe care începem cu toţii să îl intuim”, a declarat Vasilescu.

Potrivit acestuia, lumea se schimbă şi va fi nevoie să adoptăm un nou stil de viaţă, în locul stilului “bunăstarea pe datorie”.

“Important este să ne facem o proiecţie nouă pentru ce se va întâmpla pe termen lung, pentru că asta se va întâmpla. Nu vor mai fi atâţia bani, vor fi mai puţini şi mai scumpi. Această bunăstare pe datorie, care a fost gustul mierii pentru marea parte a omenirii, s-a încheiat. Acum intrăm într-o epocă în care trebuie să punem un semn egal între pofta de consum şi pofta de muncă performantă. Cine va reuşi să pună acest semn egal se va bucura de ceva în epoca următoare. Cine nu, va suferi”, a explicat oficialul BNR.

De asemenea, Vasilescu a subliniat faptul că România îşi consolidează ieşirea din criză şi că orice s-ar întâmpla în trimestrul patru, “nu putem să dăm înapoi, ci vom încheia anul 2011 cu creştere economică”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-25

TAGURI: Adrian Vasilescu, BNR, recesiune, creştere economică, creditareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image