2018-12-17 17:49


Numiri pe bandă la Ministerul Transporturilor

 |  23:50
Numiri pe bandă la Ministerul Transporturilor

PSD şi PNL convin pentru ultimele numiri la Compania Naţională de Autostrăzi, Metrorex, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, TAROM, CFR Călători sau CFR Marfă. Dacă postul de „general” la CNADNR era „rezervat” pentru Cristian Duică, între timp ales primar la Roşiorii de Vede, pe „filiera” Liviu Dragnea, în prezent, printre numele vehiculate pentru şefia Companiei de Autostrăzi se numără Ştefan Scorus, fost angajat al EximBank, sau Liliana Radu, acţionarul unei firme care are afaceri cu CNADNR.

Ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi, „trudeşte” cu numirile de noi directori la instituţiile, companiile şi autorităţile din subordine. După înlocuirea lui Ion Stoichescu din fruntea CFR SA cu Cristian Ghibu şi numirea lui Florin Ropot la Autoritatea Feroviară Română, zilele trecute, Ovidiu Silaghi l-a schimbat şi pe secretarul general al MTI, Gheorghe Dobre, cu Tiberiu Bărbuleţiu. Reprezentanţii instituţiilor din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, citaţi de Agerpres, au declarat că Aliodor Frâncu este noul director al Administraţiei Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), acesta înlocuindu-l pe Bogdan Donciu. Frâncu a mai deţinut această funcţie şi în timpul guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, postul de director interimar al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) este în continuare ocupat de directorul interimar, Ionuţ Maşala. Surse apropiate Ministerului Transporturilor ne-au precizat că noul director general al CNADNR ar putea fi numit de PSD. Printre numele vehiculate se numără Ştefan Scorus, director adjunct de marketing şi vânzări în cadrul EximBank. Sursele citate ne-au explicat că Ştefan Scorus ar putea fi numit şef la CNADNR „pe filiera Valentin Preda, secretar de stat în MTI, şi Tudor-Gabriel Bohâlteanu, fost vicepreşedinte al băncii de stat EximBank. „Cristian Duică ar fi trebuit numit director la CNADR, însă acesta a fost ales primar la Roşiorii de Vede. Pe lângă Ştefan Scorus, şi Ileana Radu se află printre numele vehiculate pentru preluarea postului de director CNADNR. Aceasta este acţionar la Septembrie Consulting şi este soţia lui Mihai Nica, fostul şef de la DRDP Bucureşti, numit de Radu Berceanu. La Metorex, în locul lui Gheorghe Udrişte ar putea fi numit Gabriel Mocanu. El a mai ocupat această funcţie în mandatul fostului ministru al transporturilor Ludovic Orban”, ne-au precizat sursele citate.

Schimbări la AMTB şi la Portul Constanţa

La Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti a fost numit un nou director în persoana lui Valentin Dobre, care îl înlocuieşte pe Adrian Criţ, fost director al Regiei Autonome de Transport Bucureşti. Decebal Şerban a fost numit în funcţia de director al Administraţiei Portului Constanţa, acesta deţinând până în prezent funcţia de inspector al Autorităţii Navale Române şi şef serviciu control agenţi economici în cadrul Portului Constanţa. În perioada următoare vor fi numiţi noi directori şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, TAROM, CFR Călători şi CFR Marfă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOAGIUU
13 Iun 2012

paradisullll luiii silaghiii,,,,,,, oameniii lui silaghiii au bodyguarziii la etajul 1............. prieteniii stiuuu................ au sigilat etajul 1
Random imageUltimele stiri


loading...