2019-01-17 13:41


Oficial Raiffeisen: Guvernul român ar putea naţionaliza o bancă

 |  17:12
Oficial Raiffeisen: Guvernul român ar putea naţionaliza o bancă

Guvernul României ar putea fi nevoit sănaţionalizeze o bancă din sistem, dacă situaţia Greciei nu se va rezolva, a declarat, la The Money Channel, Gunter Deuber, şeful departamentului de risc al Raiffeisen Bank pentru Europa Centrală şi de Est. Deuber a precizat că, în cazul ieşirii Greciei din zona euro, sistemul bancar din România ar fi zuguduit puternic, iar statul român ar putea naţionaliza o bancă din sistem, după modelul Dexia, din Belgia sau Bankia, din Spania. “S-ar putea întâmpla ca statul sau banca centrală să intervină şi să sprijine băncile greceşti"”, a spus Deuber, notează money.ro.

Pe de altă parte, oficialul Raiffeisen susţine că marile bănci vor înceta să mai cumpere titluri de stat româneşti. Astfel, statul va trebui să iasă pe pieţele externe pentru a obţine finanţare.

“Foarte multe bănci, în special cele internaţionale, nu mai vor să cumpere datorii suverane. În ultimii doi ani nu a fost activitate în sistemul bancar, aşa că banii au mers către titlurile de stat. Managerii de risc ai băncilor spun că expunerea este suficientă. Doar băncile locale din România vor mai participa la finanţarea statului, dar nu pot compensa lipsa jucătorilor internaţionali. Acest lucru înseamnă că statul român trebuie sa iasă pe pieţe, până la sfârşitul acestui an”, a mai declarat Deuber.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-29

TAGURI: Gunter Deuber, Raiffeisen Bank, sistem bancar, banci grecesti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...