2018-10-18 14:30


Olguța VASILESCU a mai calculat o dată! Cu cât vor CREȘTE în medie salariile BUGETARILOR și ce venituri vor fi TĂIATE

 |  02:53
Olguța VASILESCU a mai calculat o dată! Cu cât vor CREȘTE în medie salariile BUGETARILOR și ce venituri vor fi TĂIATE

Legea salarizării unitare va aduce o creștere medie a salariilor cu 56%, dar vor fi și bugetari care vor avea salarii mai mici, respectiv 3% dintre ei, și anume angajații cu salarii mari, de peste 14.000 de lei, a declarat marți Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la postul public de televiziune.

"Prin această Lege a salarizării unitare, salariile cresc în medie cu 56%. Este foarte adevărat că în baza piramidei, adică aproximativ 60% dintre bugetari vor avea creșteri de 100% sau chiar peste 100%. Dacă ne gândim la Apărare, acolo creșterile sunt și de peste 200%. Deci 60% vor avea salarii crescute cu cel puțin 100%. Apoi urmează o altă categorie cu salarii deja mari în plată și la ei vor fi creșteri de aproximativ 50%, dar sunt și 3% dintre bugetari cărora le va scădea salariul", a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că există intenția ca săptămâna viitoare să fie făcute publice salariile astfel încât fiecare bugetar să știe de unde pornește și unde va trebui să ajungă în 2022.

Neînțelegeri cu SINDICATELE

 

"La ANAF, pentru că înțeleg că acolo este o problemă, de altfel mâine ministrul Finanțelor Publice se va întâlni cu sindicatele din Finanțe ca să discute și despre Legea salarizării și despre sporturi, la funcțiile de conducere era o problemă, în sensul că salariile sunt foarte mari, 14.400 de lei fără sporuri", a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a dat ca exemplul salariul unor angajați din ANAF: secretar general - 14.244 lei, în prezent, director general - 14.129 lei, director general adjunct - 14.009 lei, inspector șef, trezorier șef, șef administrație financiară - 14.009 lei.

Ministrul Muncii a mai precizat că sindicatele au cerut un amendament conform căruia niciun salariu în plată să nu fie scăzut, însă a fost respins.

"Astăzi în Comisia de Muncă s-a cerut din partea sindicatelor un amendament prin care să se introducă în Lege prevederea că niciun salariu care este aflat în plată la ora actuală nu scade. Și am spus nu putem să facem așa ceva pentru că acesta înseamnă dezechilibrarea sistemului și după 2022", a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Acesta a subliniat însă că angajaților cu funcție de execuție din finanțe nu le scad salariile, ci a mai fost introdus un spor de 15% prin lege.

De asemenea, ministrul a afirmat au fost aduse o serie de amendamente la Ordonanța 2 pe care guvernul a dat-o în acest an și au fost majorate cu 20% începând cu 1 iunie, salariile pentru angajații de la ARBDD Delta Dunării, agențiile de Mediu, Garda de Mediu, OPC, OPC, IMM-uri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-17

TAGURI: olguta vasilescu, ministrul muncii, salarii, legea salarizarii, bugetari, creste, scade, taiat, sindicate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Mai 2017

maimuta asta e permanent aghez-muita(MUITA)cu vodca......ALCOOL-GUtza confunda vibratorul cu sticla de vodca si dupa ce suge bine din sticla se trezeste vorbind....HALAL sa va fie...RUSINE
ANONIM
17 Mai 2017

ASTA E DOVADA CA ROMANIA ESTE STAT MAFIOT SI ESTE CONDUSA DE CATRE HOTI, BANDITI, MAFIOTI, SEMIDOCTI, CIOCIOLINE, IMPOSTORI, NEBUNI, ETC DEOARECE ALESII POPORULUI NU INDEPLINESC NICI UN CRITERIU DE PERFORMANTA SI DE INTEGRITATE , NU SUNT ALESI PT CEL MULT DOUA MANDATE PE ACEEASI FUNCTIE CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI NU SUNT ALESI CU MINIMUM 50% DE CATRE CEI CU DREPT DE VOT. AVEM O DEMOCRATIE DE CACAOOOOOOOOOOO..................
Random imageUltimele stiri


loading...